מוסר מתוק: הגלידות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב

הגלידות הטבעוניות מציפות את הוויטרינות בעיר. טעמנו את כולן ודירגנו את הטובות ביותר - שמהוות מענה איכותי, טעים ומוסרי לגלידות מחלב פרה

יש לי גלידה טבעונית הכי טובה ומשובחה. ארטא. צילום: דניאלה קונטיני
יש לי גלידה טבעונית הכי טובה ומשובחה. ארטא. צילום: דניאלה קונטיני

אייסברג

הרשת מציעה לטבעונים שלוש גלידות טבעוניות וכמה סוגי סורבה על בסיס פירות ותבלינים. הגלידות עשירות וכל לק חושף טעם נוסף. יש למשל גלידת שקדים־חלבה מבוססת על חלב שקדים מתוק עם תוספת מפתיעה של מקלוני שקדים מלוחים, גלידה בטעם עשיר של שוקולד עם חתיכות אגוזי לוז על בסיס אגוזי לוז. עוד ברפטואר: תותים בשמנת טבעונית (16 ש"ח לגביע קטן).

אייסברג אבן גבירול |  הארבעה 4 תל אביב, 6092735־03

גלידת חלבה ושקדים מלוחים של אייסברג (צילום: יח"צ)
גלידת חלבה ושקדים מלוחים של אייסברג (צילום: יח"צ)

אניטה

הסניף המסוגנן בנווה צדק מחזיק מגוון גלידות, טעימות אך חלקן לוקות במתיקות יתר, ולצדן סורבטים המבוססים על 70 אחוז פרי, ומצטיינים בטעמים רעננים ובמרקמים קלילים (יש גם סורבה שוקולד טבעוני). המומלצים: אבטיח־נענע, גלידת בננה־תמר, גרסה מעולה של סורבה לימונענע בתוספת לימונצ'לו וסורבה פסיפלורה חמצמץ־מתוק (16 ש"ח לכדור).

אניטה שרונה | אניטה פלורנטין | אניטה שבזי

מסוגנן. גלידת סויה קרמל של אניטה (צילום: בן יוסטר)
מסוגנן. גלידת סויה קרמל של אניטה (צילום: בן יוסטר)

ארטא

הגלידרייה האיטלקית היא כדור הזהב המושלם המנצנץ בעולם הגלידות הטבעוניות. פה קוצצים, מרסקים, סוחטים, מקרמלים וקולים פירות, עשבי תבלין ואגוזים משוקי הכרמל ולוינסקי הסמוכים, ומכינים מהם מבחר של כ־15 טעמי סורבה ושבעה סוגי גרניטה. הסורבה הירוק (תפוחי־מלפפון־נענע) שהם המציאו הוא הברקה העשויה מתפוחים המעניקים לו טקסטורה בשרנית וטעם חמצמץ, ומלפפון ונענע שמדגישים את הרעננות (16 ש"ח לגביע קטן עם שני טעמים).

Arte

גלידת פיסטוק בארטה (צילום: דניאלה קנטיני)כדור זהב. גלידת פיסטוק בארטא. צילום: דניאלה קונטיני

בוזה

רשת הגלידריות היהודית־ערבית מהגליל מתחזקת ויטרינה לטבעונים עם מגוון טעמי גלידה וסורבה, שבולטים במתיקותם המתונה על רקע המתיקות הפרועה הנהוגה בשוק. אהבנו את גלידת החלבה וסורבה עם טעם שוקולדי עמוק; סורבה אשכוליות אדומות וקמפרי התאפיין בטעם מריר מודגש מדי, לא מפתיע בהתחשב בשילוב של שני הטעמים המרירים; ולעומת זאת בסורבה המלון־ערק, שהיה מעט קרחי במרקמו, דווקא היינו שמחים לחיזוק של הערק. הגלידרייה מייצרת גביעים משלה המכילים ביצים, אבל מציעה גם גביעים טבעוניים (12-24 ש"ח לכדור) שיכילו את הטעם הלוהט של הקיץ: מנטה שוקולד על בסיס אבוקדו.

בוזה החשמונאים

בוזה, הכירו את הטעם הלוהט של הקיץ. צילום: יח"צ בוזה
בוזה, הכירו את הטעם הלוהט של הקיץ. צילום: יח"צ בוזה

ג'לה

הסניף בשוק לוינסקי הוא בית הגלידה הטבעוני היחיד בארץ. ספרנו בוויטרינה יותר מתריסר טעמים ומוצעים בו גם קרפים ומילקשייקים. גלידות מומלצות: שקדים ליים, דובדבני אמרנה, קוקוס תפוז, שלל סורבטים מפרי גרוס, וגלידת סניקרס שהיא העתק קפוא ומושלם של החטיף. פחות מומלצת גלידת הבננה המזכירה את ארטיק השוקולד־בננה מהילדות, ולא במובן החיובי (15 ש"ח לכדור, 16 ש"ח לכדור של שני חצאים).

ג'לה

גם טבעונים נהנים. גלידת ג'לה. צילום:-ג'ני גפטר
גם טבעונים נהנים. גלידת ג'לה. צילום:-ג'ני גפטר

הגלידה הסיציליאנית

הרשת, מחלוצות הגלידה הטבעונית בעיר, שומרת על מגוון רחב של אופציות טבעוניות. בוויטרינה נספרו שש גלידות וכעשרה סוגי סורבה (17 ש"ח לכדור). באגף טעמי השוקולד מומלץ ללכת דווקא על סורבה השוקולד, שהתברר, בהתאם לעצת המוכרת, כעשיר יותר ושוקולדי יותר מהגלידה. עוד תמצאו באצ'י טבעוני אבל ללא ספק המנצח הוא סורבה הפסיפלורה, המדויק בחמצמצות ובמתיקות. בונוס: טראפלס שוקולד בשני טעמים נבחרים: שוקו – שוקו או שוקו – תפוז (6 ש"ח ליחידה).

סניף בן יהודה | סניף אבן גבירול

וניליה

בווניליה הצליחו ליצור גלידות במרקם קרמי בעל גוף מושלם; הטעמים – קצת פחות, ויש טעם לוואי קל תעשייתי. הגלידות מבוססות על חלב סויה וחלב שקדים. בגלידת הווניל ניכרו גרגירי וניל אמיתיים ובגלידת הלוטוס יש חתיכות של עוגיות לוטוס: בעל מרקם נכון ומושחת כמו שאנחנו אוהבים (16 ש"ח למנה קטנה).

סניפי וניליה

המרקם מושלם. גלידות טבעוניות ברשת וניליה (צילום: בועז לביא)
המרקם מושלם. גלידות טבעוניות ברשת וניליה (צילום: בועז לביא)

לג'נדה

צוות ישראלי־איטלקי שקד כשנה וחצי על פיתוח חדשני של גלידות טבעוניות שיהיו משוחררות מטעמי הלוואי של הסויה. התוצאה: ליין שנכנס להרצה בשבוע שעבר ומתבסס על חלבון אפונה ועמילן אורז בשילוב פירות ואגוזים טחונים. הרשת מציעה לטבעונים ויטרינה שלמה, הכוללת גלידת בננה עם חתיכות מהפרי שקורמלו קודם לכן בסוכר, פיסטוק בטעם פיצוחי מודגש ומקפא יוגורט סויה עם שוקולד חם שנשפך מעל ויוצר שכבה דקה וקריספית (16 ש"ח לכדור).

לג'נדה יפו | לג'נדה דיזנגוף | לג'נדה רוטשילד

לג'נדה. צילום: אורן זיו
לג'נדה. צילום: אורן זיו

Cookeez

בכל סניף של הרשת קונדיטור שמכין את המוצרים במקום. המגוון הטבעוני מצומצם אבל אפקטיבי: שני טעמי גלידה, שני סוגי סורבה ושלושה סוגי עוגיות. הטעמים פשוטים וטעימים. טעמנו את מנת הדגל, שתי עוגיות וגלידה באמצע, מחווה מתוקה ומושחתת לקסטה של שנות ה־80 שמורכבת לפי בחירה. את שלנו הרכבנו מעוגיית פאדג' חמאת בוטנים, עוגיית שוקולד צ'יפס מקמח מלא וביניהן גלידת לוטוס עם טעם קרמלי של עוגיות לוטוס. לטבעונים במאנצ'יז (16 ש"ח לכדור, 21 ש"ח למנה עם עוגיות).

סניף אלנבי | סניף דיזנגוף

קורץ לילדות. COOKEEZ (צילום: שי בן אפרים)
קורץ לילדות. COOKEEZ (צילום: שי בן אפרים)