10 מנות תאנים לסוף הקיץ

בקינוחים, עם בשר או עם פסטה: רגע לפני שמסתיימת העונה של הפרי הכי חושני שיש, כדאי להספיק לטעום את אחת המנות הנפלאות האלו

ברזאולה ותאנים דוק. צילום: אסף דוקטור
ברזאולה ותאנים דוק. צילום: אסף דוקטור
28 בספטמבר 2017

מוס שוקולד ותאנים | דיינינגס

במסגרת הלוקליזציה של המסעדה היפנית וההתלהבות שלו מחומרי גלם מקומיים, הכין השף כריס גולדינג קינוח ספיישל טבעוני של מוס שוקולד מריר עם פלפל סנשו יפני ותאנים טריות בטמפורה (45 ש"ח).

דיינינגס

מוס שוקולד ותאנים בדיינינגס. צילום: כריס גולדינג
מוס שוקולד ותאנים בדיינינגס. צילום: כריס גולדינג

ברזאולה ותאנים | דוק

המסעדה שנצמדת לאדמה ולעונות מגישה פרוסות דקיקות של ברזאולה מיושנת חודשיים באפר פחם עם תאנים מבוסתן בנימינה, סילאן אורגני, ריג׳לה ותימין, מנת קיץ קלילה וסקסית (44 ש"ח).

דוק

קראק צ'יז | פאסטל

כל מה שנקרא קראק טומן בחובו פוטנציאל להתמכרות, והקינוח הזה אינו יוצא מהכלל: עוגת גבינה עשירה על בסיס שיבולת שועל, דבש וחמאה עם גלידת מייפל, חמאה חומה ותאנים טריות, גרנולה ופיסטוק (42 ש"ח).

פאסטל 

קראק צ'יז תאנים. פאסטל. צילום: ליאת טבע
קראק צ'יז תאנים. פאסטל. צילום: ליאת טבע

טלה, קממבר ותאנים | אואזיס

מנה עיקרית של צלע טלה מגידול מקומי בגריל עם גבינת קממבר צלויה עטופה בעלי תאנה, קרוקטים פריכים של פולנטה, רוטב ארוגולה טרייה ותאנים (החל מ־158 ש"ח, תלוי בכמות הצלעות).

אואזיס

כריך נלסון קממבר | לחמנינה

לחם נלסון פרוס לאורך, ריבת אגסים ופלפל שחור, גבינת קממבר של משק יעקבס, סרטי גזר, רוקט, תאנים ופיצוחים חריפים מרכיבים את אחד הכריכים הפתוחים הכי שווים שיש כרגע בעיר (28 ש"ח).

לחמנינה 

כריך נלסון תאנים, לחמנינה. צילום: רחלי קרוט
כריך נלסון תאנים, לחמנינה. צילום: רחלי קרוט

טורטליני גרוייר ובלו סטילטון | הוטל מונטיפיורי

פרשנות מקורית לקיץ ישראלי־איטלקי תפגשו בהוטל מונטיפיורי: טורטליני מבצק דקיק בעבודת יד במילוי גבינות גרוייר ובלו סטילטון עזות טעם, על קרם תירס בתוספת תאנים צלויות (72 ש"ח).

הוטל מונטיפיורי 

טורטליני גבינות, קרם תירס, תאנים צלויות בהוטל מונטיפיורי. צילום אנטולי מיכאלו
טורטליני גבינות, קרם תירס, תאנים צלויות בהוטל מונטיפיורי. צילום אנטולי מיכאלו

מסקרפונה אינג'יר | אונזה

השפים אריק דרחני ומולי מגריסו יצרו קינוח שמשלב קראנץ' שוקולד לבן ואגוזים, קרם מסקרפונה גבינה ותאנים מקורמלות בבוכא בוקובזה, תזקיק תאנים ממוצא תוניסאי (42 ש"ח).

אונזה 

מסקרפונה אינג'יר, אונזה. צילום: דני גולן
מסקרפונה אינג'יר, אונזה. צילום: דני גולן

קינוח התאנים של משייה | משייה

השף יוסי שטרית מחבר תאנים מקורמלות עם שקדים, בוטנים ואגוזי מקדמיה מקורמלים, פרנג'יפן (קרם פטייסיר ושקדים), גבינת גיוסט מחלב מקורמל, אבקת שומשום שחור, חצץ משוקולד לבן וגלידת וניל (48 ש"ח).

משייה

טארט תאנים סגולות מפורק | ג'ונתן פוד קלאב

במסעדה של יונתן רושפלד תקבלו אינטרפרטציה לא מפונפנת אך שווה אש לטארט הקלאסי: תאנים בקונפיטורה, צ'אנקים של בצק פריך במילוי ריבת תאנים, שמנת חמוצה וגלידת וניל (52 ש"ח).

ג׳ונתן פוד קלאב

מלאבי | קלארו

השף רן שמואלי לוקח את הקינוח השמנתי הקריר והמסורתי ומדביק לו תווית דקדנטית עם קולי משמש, תאנים, שערות קדאיף ופיסטוקים מסוכרים. חבל שהקיץ תכף נגמר (46 ש"ח).

קלארו

מלבי תאנים. קלארו. צילום: פביאן בראל
מלבי תאנים. קלארו. צילום: פביאן בראל

[interaction id="59b1562f0f70c80001c27078"]