שתיית שחרור: 5 בקבוקים שיעזרו לכם לצלוח את החג

החגים עוד לא נגמרו, וגם לא החופש של הילדים מבתי הספר ומזג האוויר המתעתע. אין סיכוי לשרוד את כל זה בלי ערכת עזרה ראשונה אלכוהולית

17 באפריל 2019

Glenmorangie Allta

תסיסה בשמרי פרא שהתחילה כטרנד או קוריוז, משתרשת בעולם האלכוהול. לרגל עשור לפרייבט אדישן הקדישו בגלנמורנג'י מהדורה מיוחדת למשקה שבתהליך הזיקוק שלו מעורבים רק שמרים שנמצאים על השעורה, ומכאן הכותרת Allta )"פרא" בגאלית(.
חוץ מהשם כל השאר סולידי למדי ומאפיין את המזקקה הוותיקה מההיילנדס: ארומת צימוקים ווניל, תווי הדרים, סוכריות חמאה ומחמצת (בכל זאת שמרים), וסיומת ארוכה עם רמזים למרירות עדינה. דראם לכם ודראם לדוד העשיר שהשקיע. 360 ש"ח.

שמרי פרא: הדבר החם
שמרי פרא: הדבר החם

Roku Gin

אם אתם מהמעטים שעוד לא ביקרו ביפן, תוכלו להתנחם בג'ין היפני ממזקקת סנטורי, שמעכשיו אפשר להשיג בארץ. רוקו, "שש" ביפנית, מבוסס על שישה רכיבים בוטניים מיפן שמציינים את ארבע עונות השנה, למשל עלי ופרחי עץ הדובדבן מהאביב ויוזו מהחורף, וכן ערער, אנג'ליקה ושאר תבלינים שבלעדיהם לג'ין אין תקומה. לרוקו יש ארומות של עשב רענן ומתיקות קלילה שמסתתרת מתחת למרירות, ועם טוניק ופרוסת ג'ינג'ר טרי הוא יעביר לכם את החג באיזי. 150 ש"ח.

ג'ין רוקו. למה לא כל יום יפן
ג'ין רוקו. למה לא כל יום יפן

Moët & Chandon ,Ice Impérial

מתחשק לכם משהו ממש צונן ומרענן אבל בסטייל? לכו על שמפניה עם קרח. בית השמפניה הוותיק חונך חידוש עולמי – שמפניה המיועדת לשתייה עם קוביות קרח. המשקה החדש הוא שמפניית נון וינטג' (בלנד של כמה שנות בציר) משובחת, המיוצרת במיוחד עבור שתיה על הקרח. לא בטוח שטהרני שמפניה צרפתיים יתמכו, אבל עכשיו כשהם עסוקים בשריפת הנוטר דאם זו ההזדמנות שלכם להשיק כוסות צוננות במיוחד. 244 ש"ח.

מואט על הקרח: ואל תקשיבו לצרפתים
מואט על הקרח: ואל תקשיבו לצרפתים

Dolin

קטגוריית הוורמוטים המתעוררת מתחדשת בעוד דייר של קבע בארץ: דולן, הוורמוט הצרפתי הוותיק המיוצר בשמברי שבמרומי האלפים הצרפתיים. הוא זמין בשלוש ורסיות – אדום, לבן ולבן יבש – וישמש אתכם נאמנה להכנת נגרוני בימים שבהם תזדקקו למשקה חזק או כאפריטיף קל עם טוניק או סודה כשאפשר להסתפק באחוזי אלכוהול נמוכים יותר.  39 ש"ח.

דולן: חובה בארון המשקאות של חובבי הנגרוני
דולן: חובה בארון המשקאות של חובבי הנגרוני

 

Suze

אם אתם בעניין של משקאות מרירים ורוצים לגוון את צריכת הקמפרי והאפרול שלכם, נסו את הסוז – אפריטיף ביטרי חדש בארץ המיוצר מצמח הגנציאנה הגדל באלפים הצרפתיים והשווייצרים. מלבד הצבע הצהוב חרדלי מעט זרחני שלו מדובר באחד המשקאות הסקסיים בסביבה, שיעבוד מעולה עם טוניק, קרח ולימון ויעביר לכם בקלות את ארוחת למחרת החג (לדודות המודאגות פשוט תגידו שזה זיפ). 120 ש"ח.

סוז: כשרוצים לגוון את האפריטיף
סוז: כשרוצים לגוון את האפריטיף