גבינות גליליות שאתם חייבים להכיר

רובן אולי לא נולדו בגליל, אך היום הן מיוצרות בו בשיטות מסורתיות ובמומחיות רבה. מכבשים, מעזים או מבקר - באפייה, בבישול או בכריך – הכירו את מגוון הגבינות הגליליות שישדרגו לכם את הארוחה

גבינת צאן (צילום: יח"צ)
גבינת צאן (צילום: יח"צ)

מנצ'גו

חלב: כבשים.

אחוזי שומן: כ־30%.

מאפיינים:גבינה קשה, שמקורה בספרד. טעמה ברור ועגול. משמשת כ"פרמזן" הספרדי.

שימושים: טובה לאפייה, בישול, גירוד על מאכלים שונים, סלטים ועוד. משווקת עבור מסעדות.

מנצ'גו (צילום: יח"צ)

 

תום צאן

חלב: עיזים וכבשים.

אחוזי שומן: כ־30%.

מאפיינים: גבינה קשה מחלב עיזים וכבשים, שמקורה מצרפת. בעלת טעם צאן מובהק, עוקצני ופרחוני.יש שיגידו שמרגישים בה טעמי טרואר (אדמה).

שימושים: טובה להקרמות, כחלק מפלטת גבינות, בכריכים, בסלטים ועוד. משווקת עבור מסעדות.

 

תום צאן (צילום: יח"צ)

ברי אגוזי מלך

חלב: בקר.

אחוזי שומן: 26%.

מאפיינים: גבינה בעלת מעטפת של עובש לבן, שמקורה בצרפת. תהליך הבשלתה מתחיל ממרכזה החוצה. אגוזי המלך משתלבים בה נהדר – ויוצרים שילוב מרקמים מנוגדים. טעמו של העובש מאופיין בטעמים אגוזיים עם נגיעות פירותיות.

שימושים: פלטת גבינות, סלטים, כריכים ועוד. משווקת עבור מסעדות.

 

ברי (צילום: יח"צ)

 רוקפור

חלב: כבשים.

אחוזי שומן: 30%.

מאפיינים:גבינה כחולה חצי קשה בסגנון גבינות חבל רוקפור. משובצת עובש כחול המעניק לה טעם עמוק וחריף שמתחזק עם הבשלתה.

שימושים: משתלבת נהדר בפלטת גבינות, בסלטים, בפסטות ובכריכים.

 

רוקפור (יח"צ)

גבינת צאן בסגנון סנט מור

חלב: צאן: עיזים וכבשים.

אחוזי שומן:30%.

תיאור: מקורה בצרפת. גבינה בצורת גליל, בעלת קרום עבה עם מרקם פנימי נימוח ומעטפת עובש לבן. מאופיינת בטעמים דומיננטיים ובארומה אופיינית.

שימושים: מצוינת לשילוב בכריכים, במאפים, בהקרמה, לציפוי וטיגון פרוסות, לשדרוג סלטים, כחלק מפלטת גבינות, לצד יין, או בתוספת זילוף של דבש או סילאן.

 

גבינת צאן (צילום: יח"צ)

מה עז

חלב:עיזים.

אחוזי שומן: 9% ו-20%

מאפיינים: גבינת שמנת מותכת בצורת גליל, שמקורה בישראל.בעלת מרקם קרמי ועשיר.

שימושים: מעולה להקרמה על פסטות, פיצות ושקשוקות, או לאכילה בתוך כריך. בנוסף, ניתן לטגנה כטבעות גבינה (עם  ציפוי פריך) ולשלב אותה בטאפסים ובסלטים.

 

מה עז (צילום: יח"צ)

חלומי

חלב: בקר.

אחוזי שומן: 28%.

מאפיינים: "הסטייק" של הגבינות. מקורה בקפריסין. גבינה חצי קשה בעלת מרקם עשיר וטעם ייחודי.

שימושים: מעולה לסלטים לאחר צריבה על מחבת או על פלנצ'ה, בתוך כריך או סתם ככה בפלטת גבינות. מתאימה לצלייה, לטיגון או לאפייה.

 

חלומי (צילום: יח"צ)

בולגרית גלילית

חלב: בקר.

אחוזי שומן: 5%, 16% ו־24% שומן.

תיאור: מקורה בישראל. גבינה לבנה מלוחה חצי קשה. טעמה חלבי ומלוח והיא בעלת מרקם מפנק המתאים לגירוד ולפריסה. ניתן להשיג את הבולגרית בצורה מעודנת ב־5% שומן.

שימושים: הבולגרית הינה גבינה המלווה אותנו בהווי הישראלי ושילובה הקלאסי עם אבטיח נותן תוצאה מושלמת. מתאימה לסלטים, כריכים, ממרחים, פלטת גבינות, פסטות ואפייה.

 

גבינה בולגרית (צילום: יח"צ)

פטה עיזים מעודנת

חלב: עיזים.

אחוזי שומן: 16%.

מאפיינים:  גבינת הפטה מקורה ביוון.

פטה עיזים מעודנת הינה גבינה מלוחה, בעלת טעם עיזים אופייני ומרקם נימוח ועדין והיא פיתוחייחודישלמשקצוריאל.

שימושים: בקוביות או בפרוסות–לפלטת גבינות, בכריכים, כחלק מטאפאסים וממנות מאזה.

 

פטה (צילום: יח"צ)

צפתית

חלב: בקר.

אחוזי שומן: 5%.

מאפיינים: מקורה  בגליל, בעיר צפת. גבינת קש טרייה, בעלת מרקם קפיצי מפנק, המתנפצת בפה בזמן הלעיסה ונספגת מהר. טעמה מתוק־מלוח. בנוסף לצפתית הקלאסית של משק צוריאל קיימת צפתית מעודנת– והיא גבינה ייחודית, עם מתכון המכיל את כמות הנתרן הנמוכה ביותר מבין הגבינות הצפתיות בשוק.

שימושים: לסלטים, בכריכים, בפשטידות/קישים, בטוסטים, ובפלטת גבינות.

 

צפתית (צילום:יח"צ)

 קשקבל

חלב: כבשים ובקר.

אחוזי שומן: 25%.

מאפיינים: מקורה בטורקיה. גבינת צאן חצי קשה, ים־תיכונית –"המוצרלה" של הכבשים. בעלת טעמים פירותיים, אפיצות עוקצנית וטעם אופייני ומלוח.

שימושים: מתאימה להקרמה, להתכה, לסלטים ובפלטת גבינות.

 

קשקבל (צילום: יח"צ)

גבינת שמנת

חלב: בקר.

אחוזי שומן: 25%.

תיאור: גבינת השמנת היא גבינה לבנה חצי קשה בטעם חלבי עדין, חמיצות אופיינית ומרקם עשיר. גבינת השמנת מופיעה בשלושה טעמים: טבעי, זיתים ושום שמיר.

שימושים: בפלטת גבינות (ניתן לזלף אותה), מריחה על כריכים, בארוחות בוקר, באפייה מלוחה ומתוקה.

גבינת שמנת (צילום: יח"צ)

יוגורט עיזים

חלב: עיזים מלא.

אחוזי שומן:כ־3.9%.

מאפיינים: מקורו ביוון. יוגורט העיזים הינו ההשלמה האולטימטיבית למנות ים תיכוניות. מאופיין בחמיצות  מרעננת ובטעם עיזים עשיר – מאפיין המקפיץ כל מנה. יוגורט העיזים הינו בעל ערכים תזונתיים איכותיים וחיוניים לגוף האדם ולתזונתו.ניתן להשיגו כיוגורט סמיך בדלי או כיוגורט נוזלי לשתייה בבקבוק.

שימושים: מרקים קרים, רטבים, ממרחים, שתייה, קישוט, אפייה ובישול

יוגורט עיזים ביו (צילום: יח"צ)

באדיבות: מחלבת משק צוריאל