מסעדות פתוחות: מתוקים ומאפים

פושון. צילום: בועז לביא
פושון. צילום: בועז לביא
14 בפברואר 2016

איקה

שוקולטיירית איקה כהן

שולייה ליום אחד בממלכת השוקולדה

אם בילדותכם חלמתם לזכות בכרטיס המוזהב של ווילי וונקה, אתם מוזמנים להיות שולייה ליום אחד בממלכת השוקולד של איקה כהן. החוויה המעצימה והייחודית כוללת משמרת עבודה לצידה של השוקולטיירית-יזמית, במהלכה תכירו את עולם השוקולד מקרוב.

יד חרוצים 11

רביעי (9.3) 10:00, 15:00, חמישי (10.3) 10:00, 15:00, שישי (11.3) 10:00

מחיר: 180 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/%25D7%25A9%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2599%25D7%2599%25D7%2594-%25D7%259C%25D7%2599%25D7%2595%25D7%259D-%25D7%2590%25D7%2597%25D7%2593-%25D7%2591%25D7%259E%25D7%259E%25D7%259C%25D7%259B%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%25A9%25D7%2595%25D7%25A7%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2593%25D7%2594-5/%22" theme="red1" target="_blank" ]

ארטה גלידריה

מרקו קאמורלי וסטפניה פגאני

גן עדן איטלקי – מעבדת הגלידה של ארטא

הזדמנות להגשים חלום וללמוד איך להכין גלידה אמיתית כמו באיטליה. בסדנה של ארטא תוכלו להתנסות בכל הטעמים בחנות, לשאול שאלות ולהיכנס למעבדת גלידה מקצועית, שם תגלו את כל מה שצריך לדעת על תהליך יצירת הגלידה; מחומרי הגלם, המכונות, הציוד וחדר האחסון. במהלך הסדנה המשתתפים יתנסו בהכנת שלושה טעמים מהמבחר של ארטא: העוגה של מרקו, טירמיסו ושוקולד מריר טבעונית עם עיטורים בעבודת יד. הסדנה תועבר באנגלית.

נחלת בנימין 11 א'

רביעי (9.3), 17:00, חמישי (10.3), 15:00, שישי (11.3), 16:00, שבת (12.3), 18:00

מחיר: 80 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/tickets/%22" theme="red1" target="_blank" ]

 

בוזה

אדם זיו

הכל אפשרי- אפילו להכין גלידה בבית

זה לא משנה מה השעה או מה העונה, גלידה היא הפינוק האולטימטיבי. בבוזה מאמינים שגלידה זה דבר פשוט וליהנות מגלידה זה ליהנות מפשטות ולכן בסדנה שיעבירו הם הולכים ללמד איך להכין גלידה בבית ללא שימוש במכונה, בעזרת חומרים פשוטים ונגישים. בזכות הסדנה שלהם גם אתם תצליחו לייצר גלידת איכות המיוצרת מחומרים איכותיים וטבעיים, בעלת טעם מושלם ומרקם מפתיע כבר מהלק הראשון.

החשמונאים 91 רביעיֿחמישי (9.3-10.3), 17:00. שישי (11.3), 14:00

מחיר: 80 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/tickets/%22" theme="red1" target="_blank" ]

הוטל מונטיפיורי

אורן שנבל ושלי וייסברם

Tea Time

כשהשעון מצביע על השעה חמש מתעורר רעב קטן ומסורתי למשהו מתוק, חם ומנחם. מנהג תה המנחה החל במאה ה-19, והמצאתו מיוחסת לאנה ראסל, הדוכסית מבדפורד, שהייתה ידידתה הקרובה של המלכה ויקטוריה. בשעה חמש הייתה מקרקרת בטנה כמו שעון מעורר והיא נהגה לבקש שיגישו לה נשנוש קטן לצד התה של אחר הצהריים. המנהג התפשט עד מהרה באנגליה, ולאחר מכן בקולוניות שמעבר לים. בסדנת התה בהוטל מונטיפיורי, נתחקה אחר הדוכסית ונלמד על המנהג, על סוגי התה והמשקאות הנלווים אליו וכמובן נהנה מהסקונס ומיני המאפים.

 

מונטיפיורי 36

חמישי (10.3) 17:00

מחיר: 120 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/tea-time/%22" theme="red1" target="_blank" ]

מאפיית לחמים

צוות מאפיית לחמים

אירוח מושלם בכמה דקות

סדנה חווייתית במהלכה המשתתפים ילמדו כיצד לארח בצורה מושלמת בכמה דקות עבודה. התחנות כוללות: סיור במאפייה והסבר על תהליך הכנת הלחם, טיפים והכנה משותפת של פוקצ'ה בתוספת ירקות, סיור במטבח והדגמת 3 נגיסים לאירוע קוקטייל, סיור בקונדיטוריה והדגמת שלושה קינוחי ביס מהירים. כל סבב יארך 80 דקות. המשתתפים יקבלו מתנה: ערכה להכנת פוקצ'ה ושובר הנחה לקנייה בחנות ביום הסדנה.

החשמונאים 103

רביעי (9.3), 17:00

מחיר:  200 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/%25D7%2590%25D7%2599%25D7%25A8%25D7%2595%25D7%2597-%25D7%259E%25D7%2595%25D7%25A9%25D7%259C%25D7%259D-%25D7%2591%25D7%259B%25D7%259E%25D7%2594-%25D7%2593%25D7%25A7%25D7%2595%25D7%25AA-8/%22" theme="red1" target="_blank" ]

מילק בייקרי

שף קונדיטורית עדי קיהן

זה לא נגמר עד שהפחזנית השמנמנה שרה

במת הפטיסרי הצרפתית מפנה את זרקורה אל הפחזנית המסורתית שמפנקת את מעריציה בטוויסט אימתני. במהלך הסדנה במילק בייקרי, המשתתפים יתנסו בהכנה המסורתית של הפחזנית וגם בהכנה של מילויים שונים מהשוקולד והפטל ועד הטעמים שמרכיבים את החלומות. כל זאת בהדרכתה של השף קונדיטורית עדי קיהן באחת מהקונדיטוריות הקסומות והמיוחדות בעיר.

 

בית אשל 5, יפו

חמישי (10.3), 19:00

מחיר: 250 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/%25D7%2596%25D7%2594-%25D7%259C%25D7%2590-%25D7%25A0%25D7%2592%25D7%259E%25D7%25A8-%25D7%25A2%25D7%2593-%25D7%25A9%25D7%2594%25D7%25A4%25D7%2597%25D7%2596%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%25A9%25D7%259E%25D7%25A0%25D7%259E%25D7%25A0%25D7%2594-%25D7%25A9%25D7%25A8%25D7%2594/%22" theme="red1" target="_blank" ]

השמרים שמתפיחים את הלב

אין כמו עוגות שמרים לחמם את ליבם של האנשים הקרובים אלינו. ריח השמרים של הבצק הנימוח והמליות המתוקות ממלאים את הבית בריח שמזמין אורחים ממרחקים לבוא ולהתפנק. בסדנה נלמד מה תפקידם של השמרים כיצורים חיים בבצק, איזה טכניקות מתאימות לשימוש ביתי וכיצד ניתן להביע יצירתיות באמצעות בצק השמרים כדי לשמח את מטבח הביתי.

בית אשל 5, יפו

רביעי (9.3) 19:00

מחיר: 250 ש"ח

 [tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/%25D7%2594%25D7%25A9%25D7%259E%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%25A9%25D7%259E%25D7%25AA%25D7%25A4%25D7%2599%25D7%2597%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%2590%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%259C%25D7%2591/%22" theme="red1" target="_blank" ]

 

פושון

ענבל סלם

טעימה מהסודות המתוקים של פריז

לכל מי שמחפש את סוד החיים הטובים מחכה סדנה בה יוכלו ליצור במו ידיהם, בדיוק ובאלגנטיות את הקינוחים הצרפתיים של קונדיטוריית העילית פושון, תוצרת פריז. במהלך הסדנה המשתתפים ילמדו להכין מקרונים במגוון צבעים וטעמים, אקלייר paris-brest המפורסם וגם שוקולד. בסדנה יחשפו טכניקות מיוחדות שפותחו בפושון, מהמרכיבים הבסיסיים ביותר ועד המוצר המוגמר.

 

רחוב לישנסקי 9, ראשון לציון

רביעי (9.3) 18:00

מחיר: 150 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/%25D7%2598%25D7%25A2%25D7%2599%25D7%259E%25D7%2594-%25D7%259E%25D7%2594%25D7%25A1%25D7%2595%25D7%2593%25D7%2595%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%259E%25D7%25AA%25D7%2595%25D7%25A7%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%25A9%25D7%259C-%25D7%25A4%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%2596/%22" theme="red1" target="_blank" ]

אקלרים של פושון (צילום: בועז לביא)
אקלרים של פושון (צילום: בועז לביא)

רולדין

עדי ברזילי

 

 

קינוחים טבעונים מפונפנים

סדנת קונדיטוריה טבעונית מעשית בה תלמדו להכין קינוחים טבעוניים: טארט, מוס ומילפיי, תוך הכרות עם חומרי גלם חדשים בעולם הקונדיטוריה הטבעונית שלא מזיקים לגוף כמו צבעי מאכל או מרגרינה. בסיום הסדנה, המשתתפים יקבלו חוברת מתכונים ומארז טעימות של השלל המתוק שהכינו בשביל להשוויץ בבית.

 

האופה 1, קדימה

רביעי (11.3) 9:00

מחיר: 240 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/%25D7%25A7%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%2597%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%2598%25D7%2591%25D7%25A2%25D7%2595%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%259E%25D7%25A4%25D7%2595%25D7%25A0%25D7%25A4%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%259D/%22" theme="red1" target="_blank" ]

 

קרין אזולאי

ילדים אופים אוזני המן

סדנה חוויתית במהלכה ילדים בגילאי 5-10 יעברו הדרכה בתצפית של המפעל בחלון גדול, ילמדו כיצד המפעל פועל בפורים כולל כל ההכנות, המחלקות והמכונות. הילדים יכינו בעצמם אוזני המן מתוקות, סוכריה על מקל מבצק סוכר ויקשטו כדורי שוקולד ועוגיות שוקולד ציפס. בסיום הסדנה הילדים ייקחו את כל המטעמים שהכינו הביתה ויוכלו ליצור משלוח מנות למשפחה ולחברים.

 

האופה 1, קדימה

רביעי (9.3), 16:00, שישי (11.3), 13:30

מחיר: 60 ש"ח

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%22" link="%22http%3A//open-restaurants.co.il/%25D7%2599%25D7%259C%25D7%2593%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%2590%25D7%2595%25D7%25A4%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%2590%25D7%2595%25D7%2596%25D7%25A0%25D7%2599-%25D7%2594%25D7%259E%25D7%259F/%22" theme="red1" target="_blank" ]