מתכון לדג לברק עם סלט ארטישוק – מסעדת בני הדייג

אז איך אתם רוצים את הדג שלכם? לבני הדייג יש מתכון יצירתי לדג לברק בתנור

דג לברק בתנור עם ארטישוק, בני הדייג. צילום: אנטולי מיכאלו
דג לברק בתנור עם ארטישוק, בני הדייג. צילום: אנטולי מיכאלו
27 באוקטובר 2013

המצרכים (למנה אחת):

  • 1 דג לברק שלם

לרוטב:

  • 1 לימון חתוך לקוביות
  • ½ פלפל אדום חתוך לקוביות
  • ½ פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 ענף תימין
  • 1 ענף רוזמרין
  • מלח גרוס, פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית מרק עוף
  • 50 מ"ל יין לבן יבש
  • 2־3 שיני שום כתושות

לסלט ארטישוק:

  • ½ קופסת שימורי ארטישוק
  • 1 תפוח אדמה בינוני מבושל
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מכניסים את הדג לתנור לכחצי שעה בחום בינוני עם מעט מים בתבנית. מוציאים. מערבבים את כל החומרים לרוטב ושופכים על הדג. מכניסים לתנור לעוד עשר דקות. קוצצים את הארטישוק ואת תפוחי האדמה לקוביות. מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל בהתאם לטעם. מגישים את הדג בשלמותו עם סלט הארטישוק בצד.

למסעדה