דגים 206 – קלמרי יווני

עם זיתי טאסוס, זוקיני, בצל סגול ולבנה הקלמרי שלכם ידבר יוונית שוטפת - מתכון ממסעדת דגים 206

קלמרי יווני, דגים 206. צילום: אנטולי מיכאלו
קלמרי יווני, דגים 206. צילום: אנטולי מיכאלו
21 באוקטובר 2013

מצרכים (ל־2 מנות):

  • 1 פלפל קלוי
  • 1 זוקיני ירוק
  • 6 זיתי טאסוס מגולענים
  • 2 לימונים כבושים
  • חופן צנובר
  • 8 יחידות קלמרי נקי
  • 8 טבעות בצל סגול
  • מעט שמן זית
  • 2 כפות לבּנה
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס
  • קמצוץ סומק לקישוט

אופן ההכנה:

חותכים לאורך את הזוקיני וחוצים לשניים. צורבים על מחבת לוהטת עם מעט שמן זית את הקלמרי והזוקיני למשך דקה מכל צד. את הפלפל מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות. מורחים לבּנה במרכז הצלחת. את כל שאר המרכיבים מתבלים, מערבבים ומניחים על הלבּנה. מניחים מעל הכל את הקלמרי, מפזרים מעט סומק מעל ומגישים.

דגים 206, משה סנה 54, 6499466־03