הבסבוסה של סנטה קתרינה

מי ידע שעוגת סולת יכולה להיות כל כך טעימה? הבסבוסה של סנטה קתרינה היא אחד הקינוחים המופלאים בעיר

תומר אגאי. צילום: איליה מלניקוב
תומר אגאי. צילום: איליה מלניקוב
7 בספטמבר 2017

 

החומרים:

400 גרם סולת

200 גרם סוכר

300 גרם רוויון

100 גרם חמאה מומסת

20 גרם אבקת אפייה

60 גרם צימוקים

 

לסירופ:

400 גרם סוכר

600 מ"ל מים

10 תרמילי הל שבורים

קלאסיקה עירונית: המנות האיקוניות של תל אביב 

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי העוגה במטרפה.

מורחים בחמאה תבנית בגודל 30X24 ס"מ ושופכים אליה את התערובת.

אופים בתנור בחום של 155 מעלות כחצי שעה עד שמתקבל צבע זהוב.

במקביל מרתיחים את חומרי הסירופ.

כשהעוגה מוכנה מחוררים אותה בעדינות עם סכין קטנה (טורנה) ומוסיפים את הסירופ לעוגה, מצקת מצקת, לפי קצב הספיגה של העוגה.

מקררים על השיש ומחממים שוב לפני הההגשה.