המדריך לתפרן: 4 מתכונים ממוצרים בפיקוח ממשלתי

גם עניים וגם רעבים ללחם? קבלו ארבעה מתכונים לארוחת ערב זולה ממצרכים תחת פיקוח ממשלתי - ומתכון בונוס למי שיכול להרשות לעצמו לקנות סוכר

ביצה בקן (צילום: Shutterstock)
ביצה בקן (צילום: Shutterstock)

קשים חייו של העירוני האומלל: שכר הדירה בשמיים, חצי ליטר בירה עולה כמו שעת עבודה, את הכביסה עושים אצל ההורים והגיהוץ הוא בעיקר של האשראי. איך נלחמים בזה? אנחנו התחלנו בארוחת הערב. במיוחד עבורכם – ארבעה מתכונים הגיוניים לגמרי שילטפו את הכיס ויגידו לו שהכל בסדר.

מוצרים בפיקוח ממשלתי (צילום: יובל אורן)
מוצרים בפיקוח ממשלתי (צילום: יובל אורן)
  1. 1. "ארנצ'יני" לחם על מצע גבינה (5 יח'):

  • 5 פרוסות חלה  (5.11 ש"ח לכיכר)
  • 1 ביצה (9.75 ש"ח לקרטון ביצים בגודל L)
  • 50 ג' חמאה  (3.80 ש"ח ל-100 גרם)
  • 3 כפות גבינה לבנה (4.60 ש"ח לגביע)
  • 100 ג' גבינה צהובה (4.13 ש"ח לק"ג)

 

הוראות הכנה
מגררים את הגבינה הצהובה ואת החלה בעזרת פומפיה ומערבבים. מוסיפים פנימה את הביצה ומערבבים. מהבלילה שנוצרה, קורצים חמש "קציצות" עגולות. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הכדורים עד השחמה. יוצקים שלוש כפות גבינה לבנה על צלחת שטוחה ומניחים את כדורי הריזוטו לחם במרכז הגבינה.

סה"כ הוצאה מאפס: 27.39 ש"ח

מי היה מאמין. ארנצ'יני לחם (צילום: Shutterstock)
מי היה מאמין. ארנצ'יני לחם (צילום: Shutterstock)
  1. 2. פרנץ' טוסט:

  • 1 ביצה (9.75 ש"ח לקרטון ביצים בגודל L)
  • 1/3 כוס חלב (5 ש"ח לשקית)
  • 1 פרוסת חלה (5.11 ש"ח לכיכר)
  • 10 גרם חמאה (3.80 ש"ח ל-100 גרם)
  • כף שמנת חמוצה (2.02 ש"ח לגביע)

 

הוראות הכנה
טורפים את הביצה והחלב בכוס ומעבירים לצלחת שטוחה. טובלים את פרוסת הלחם בבלילה משני צדדיה. ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את הפרוסה עד השחמה משני הצדדים. מעבירים את הפרנץ' טוסט לצלחת. מגישים בליווי שמנת חמוצה.

סה"כ הוצאה מאפס: 25.68 ש"ח

קלאסה. פרנץ' טוסט (צילום: Shutterstock)
קלאסה. פרנץ' טוסט (צילום: Shutterstock)
  1. 3. ביצה בקן:

  • 1 ביצה (9.75 ש"ח לקרטון ביצים בגודל L)
  • 1 פרוסת לחם אחיד (5.07 ש"ח לכיכר)
  • 10 ג' חמאה (3.80 ש"ח ל100 גרם)

 

הוראות הכנה
חורצים חור במרכז פרוסת הלחם בעזרת כוס. ממיסים את החמאה במחבת. לוקחים את הפרוסה המחוררת ומניחים במחבת. שוברים ביצה בזהירות אל החור, ומטגנים עד למידת העשייה הרצויה.

סה"כ הוצאה מאפס: 18.62 ש"ח

תכלס, הכי טעים. ביצה בקן (צילום: Shutterstock)
תכלס, הכי טעים. ביצה בקן (צילום: Shutterstock)
  1. 4. ביצה בכוס

  • 2 פרוסות לחם אחיד (5.07 ש"ח לכיכר)
  • 1 ביצה (9.75 ש"ח לקרטון ביצים בגודל L)

 

הוראות הכנה
שוברים ביצה לתוך ספל עמיד לחימום במיקרו וטורפים. קורעים לחם לחתיכות גסות, וטובלים את הקרעים בביצה הטרופה עד ספיגה. מכסים את הספל במכסה מתאים, ומכניסים לחימום במיקרו ל-45 שניות. מערבבים ערבוב קל ומחזירים לדקה נוספת של חימום.

סה"כ הוצאה מאפס: 14.82 ש"ח

תכירו. ביצה בכוס (צילום: Shutterstock)
תכירו. ביצה בכוס (צילום: Shutterstock)

5. מתכון בונוס: עוגת הגבינה של אורנה ואלה בפיקוח ממשלתי 

אם עבדתם שעות נוספות החודש, פנקו את עצמכם בחבילת סוכר ותוכלו להכין את עוגת הגבינה המפורסמת של אורנה ואלה בגרסה מותאמת לעניים:

לעוגה:

  • 3 גביעי גבינה לבנה (רצוי מסוננת בבד חיתול) (4.60 ש"ח לגביע)
  • 6 ביצים (9.75 ש"ח לקרטון ביצים בגודל L)
  • 1 כוס סוכר (5.50 לק"ג)

 

לציפוי:

  • 2 גביעים שמנת חמוצה (2.02 ש"ח לגביע)
  • 4 כפיות סוכר (5.50 לק"ג)

 

אופן ההכנה:
לעוגה:
מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים גבינה, סוכר ותמצית וניל (אם התמזל מזלכם והצלחתם לרכוש מעט מהנוזל השחור הנכסף) בקערה ומקציפים בעזרת מיקסר חשמלי. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבלים לבלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים במשך 45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דקות.

לציפוי:
מערבבים בקערה שמנת חמוצה וסוכר. מצפים את העוגה בעדינות. מחזירים את התבנית לאפייה נוספת במשך 8 דקות. יש לקרר את העוגה ארבע שעות לפני הגשה.

סה"כ הוצאה מאפס: 31.07 ש"ח

מושלמת. עוגת גבינה (צילום: יח"צ)
מושלמת. עוגת גבינה (צילום: יח"צ)