מתכון לדניס על ניוקי – מסעדת Deca

מתכון כשר של מסעדת Deca לפילה דג דניס וניוקי סלק - נשמע מסובך? הכנסו ותראו כמה שזה קל להכנה

פילה דג דניס עם ניוקי סלק, מסעדת דקא. צילום: אנטולי מיכאלו
פילה דג דניס עם ניוקי סלק, מסעדת דקא. צילום: אנטולי מיכאלו
27 באוקטובר 2013

המצרכים (ל־4 מנות):

 

  • 8 יחידות פילה דניס נקי מעצמות
  • 400 גר' ניוקי סלק
  • 100 גר' אפונה טרייה
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 50 גר' גבינת קממבר

ניוקי סלק:

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים גדולים עם הקליפה
  • 3 סלקים בינוניים
  • 150 גר' קמח
  • 20 גר' מלח
  • 1 חלבון ביצה
  • חצי חבילה מלח גס

אופן ההכנה:

לניוקי: מחממים תנור ל־200 מעלות, מרפדים מגש במלח גס (כחצי ס"מ גובה) ומניחים את תפוחי האדמה. אופים כשעתיים. כשתפוחי האדמה עדיין חמים, חוצים אותם לשני חלקים ומרוקנים אותם בעזרת כף. מעבירים את תוכן תפוחי האדמה לקערה. את הסלקים מבשלים במים עד לריכוך, מקלפים, מגררים בפומפייה דקה, מסננים וסוחטים מנוזלים. מוסיפים לתפוחי האדמה את הסלקים המגורדים, קמח, חלבון ומלח ולשׁים עד לקבלת בצק אחיד רך ולא דביק. אפשר להוסיף קמח במידת הצורך. מחלקים את הבצק ל־5־6 חלקים ומניחים לקירור כ־7 דקות בטמפרטורת החדר. מרדדים כל חלק בעזרת הידיים לנקניק ארוך בעובי 2 ס"מ. מחלקים כל נקניק לנתחים באורך 2 ס"מ כל אחד ומעבירים למגש מקומח. זורקים את הניוקי לסיר עם מים חמים, מחכים 2־3 דקות עד שהם צפים ומוציאים אותם בעזרת כף מחוררת.

להכנת הדג: מחממים שמן במחבת, מקמחים את העור של הדג. כשהשמן חם מניחים את הדג עם העור כלפי מטה וצורבים במשך 3 דקות על אש נמוכה. הופכים בזהירות וצורבים עוד 3 דקות.

הכנת הרוטב והרכבת המנה: מחממים שמנת מתוקה וגבינת קממבר במחבת על אש נמוכה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הניוקי (לאחר שבושל במים קודם) ומבשלים עוד 2 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את האפונה, מעט מלח ומוזגים לצלחת. מניחים מעל את הדג ומגישים.

למסעדה