בד אנד ברקפסט: ארבעה מתכונים למנות זוגיות ורומנטיות במיוחד
עזבו לבבות שוקולד - לקחנו מנות מגרות ומעוררות שהכין השף אבי ביטון מקפה פופולר ונכנסנו איתן למיטה. כך תכינו ארוחת ולנטיינ'ז שאוכלים בין הסדינים
קרם חציל וסלט עגבניות רענן
החומרים למנה זוגית
לקרם חציל
חציל קלוי נקי מקליפה וגבעול
חצי כוס שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
כף שמן זית
מלח
לסלט העגבניות
0 1 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
צרור עירית קצוצה
כף שמן זית
כף מיץ לימון
מלח
לברוטסקטות
שתי פרוסות לחם כפרי צרפתי
מעט שמן זית
מעט זעתר
אופן ההכנה
טוחנים את כל חומרי קרם החציל עד לקבלת קרם אחיד. מערבבים את חומרי הסלט. יוצקים את הקרם לכוסות ומפזרים מעליו את הסלט. קולים את הלחם, מזלפים עליו מעט שמן זית ומפזרים עלי זעתר.
שיפודים של טונה נאה בוויניגרט שומשום וסלט תפוזי דם
החומרים למנה זוגית
100 קוביות טונה משופדות בשיפודי עץ קטנים
6 פילטים של תפוזי דם
צרור כוסברה
צרור עלי שומר (אם יש)
צרור בצל ירוק קצוץ
מעט צ'ילי פרוס דק
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
כף שמן שומשום
כפית סילאן
מלח
אופן ההכנה
מסדרים את רכיבי הסלט בצלחת, מניחים מעל את שיפודי הדגים, מערבבים היטב את כל חומרי הוויניגרט ויוצקים מעל.
עוד כתבות שיעניינו אותך:
חמישה מקומות שחובה להזמין בהם קראק פאי
15 מלצות נטפליקס לוולנטיינ'ז דיי
עשרה קעקועי לב שדווקא כן עושים את זה נכון
ביסים של פרנץ' טוסט וקרם וניל עם תותים
החומרים למנה זוגית
לפרנץ' טוסט
פרוסת חלה ללא הקרום
1 ביצה
5 כפות חלב
3 כפיות סוכר
כף חמאה
לקרם וניל
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת
6 חלמונים
6 כפות סוכר
2 כפות קמח
כפית תמצית וניל מאיכות טובה
אופן ההכנה
מערבבים את הביצים והחלב עם שתי כפיות סוכר ומשרים את החלה למשך עשר דקות. במחבת ממסים את החמאה בחום נמוך, מפזרים סוכר על החלה ומטגנים את החלה כדקה וחצי מכל צד. מרתיחים את החלב, מערבבים את החלמונים עם הקמח, הסוכר והווניל. יוצרים השוואת טמפרטורות בין נוזלים לביצים ומחזירים לסיר. בחום נמוך טורפים עד שהקרם מתייצב. מעבירים לקערה ומצננים במקרר. מוסיפים חמישה תותים שטופים ומגישים.
שקשוקה תרד ואספרגוס בקליפות ביצה
החומרים למנה זוגית
מכל שמנת מתוקה
חופן עלי תרד
2 גבעולי אספרגוס נקיים וחתוכים, ללא המחצית התחתונה של הגבעול
שן שום כתושה
כף שמן זית
מלח
פלפל
2 ביצים
כף פרמזן מגורר
אופן ההכנה
למחבת קטנה יוצקים שמן זית ומטגנים בזהירות את השום. מוסיפים את התרד, גבעולי האספרגוס והשמנת המתוקה ומבשלים יחד חמש דקות. מקלפים בזהירות את החלק העליון של הביצים, מרוקנים אותן, משליכים את החלבון ושומרים את החלמון. שוטפים היטב את קליפות
הביצים ומייבשים.
מניחים את הביצים במתקנים של ביצים רכות ויוצקים את תבשיל השמנת החם לתוך קליפות הביצים. מניחים בזהירות בכל ביצה חלמון אחד (החלמון יתבשל מחום התבשיל). מפזרים מעט פרמזן ומגישים אם לחם קלוי.