מתכון לצונאמי טונה רול ורול סלמון – מסעדת פריים

למה שלא תתחילו לגלגל קצת בבית? מסעדת פריים עם מתכון לרול יצירתי של טונה וסלמון

רול טונה וסלמון, מסעדת פריים. צילום: אנטולי מיכאלו
רול טונה וסלמון, מסעדת פריים. צילום: אנטולי מיכאלו
24 באוקטובר 2013

המצרכים (למנה אחת):

 

  • חופן אורז סושי מבושל ומקורר
  • כפית ספייסי מיונז
  • מעט רוטב טריאקי
  • 1 אצות לסושי

 

לרול הטונה:

  • 20 גר' טונה קצוצה
  • 1 אספרגוס חלוט חתוך לרצועות
  • 20 גר' סלמון מעושן
  • 1 בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 1 בטטה קטנה

 

לרול הסלמון-לימון:

  • 30 גר' סלמון טרי חתוך לרצועות
  • ¼ אבוקדו חתוך לרצועות
  • 20 גר' סלמון מעושן
  • 1 לימון פרוס דק

אופן ההכנה:

לרול הטונה: קוצצים את הבטטה למקלות דקים, מטגנים כמו צ'יפס ומקררים. מניחים אצה על מחצלת גלגול. על האצה מניחים כחופן מאורז הסושי המבושל ובעזרת הידיים מצמידים את האורז בשכבה אחידה ודקה אל 2/3 מהחלק התחתון של האצה. מסדרים בחלק התחתון של האורז את הטונה, לידה את האספרגוס, מעל את הבצל ומעט מהמיונז החריף. מגלגלים באמצעות המחצלת, ותוך כדי כך נעזרים בקצות אצבעות הידיים. מהדקים. בעזרת האצה החשופה בקצה סוגרים את הרול.

לוקחים את דפי הסלמון המעושן, מניחים על הרול ומהדקים שוב היטב. מכניסים לגריל לכמה שניות עד קבלת צריבה, מפזרים מעל טריאקי ומיונז חריף ומפזרים את שבבי הבטטה.

לרול הסלמון לימון: מניחים אצה על מחצלת במבוק לגלגול. מניחים על האצה חופן מאורז הסושי המבושל ובעזרת הידיים מצמידים את האורז בשכבה אחידה ודקה אל 2/3 מהחלק התחתון של האצה. מסדרים בחלק התחתון של האורז את רצועות הסלמון והאבוקדו. מגלגלים באמצעות המחצלת, ותוך כדי כך נעזרים בקצות אצבעות הידיים. בעזרת האצה החשופה בקצה סוגרים את הרול. לוקחים את דפי הסלמון המעושן, מניחים על הרול ומהדקים שוב היטב. לוקחים את פרוסות הלימון הדקות ומהדקים גם כן אל הרול. מגישים עם ג'ינג'ר כבוש וסויה.

למסעדה