מתכון לסלט אטריות אסייתי

גם אתם נסחפתם בטרנד האסייתי? קבלו מתכון למנה טבעונית של סלט אטריות עם טופו

סלט אטריות, מינאטו
סלט אטריות, מינאטו
8 בינואר 2014

שף אקי טאמורה, מסעדת מינאטו

המצרכים (למנה אחת):

  • חופן אטריות סובה
  • חופן של מיקס עלי בייבי
  • 5 עגבניות שרי
  • 1 מלפפון
  • 1 כף אצות וואקמה
  • רבע חבילת טופו

לרוטב:

  • 2 כפות סויה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף מירין
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות במים חמים במשך 5 דקות. מסננים את האטריות המבושלות ושוטפים במים קרים. משרים את אצות הוואקמה במים קרים כ-2 דקות, מסננים וסוחטים. מקלפים את המלפפון וחותכים לרצועות דקות. חותכים את העגבניות לחצאים ואת הטופו לקוביות קטנות. הכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.

להגשה: מניחים בתחתית הקערה את מיקס עלי הבייבי ועליהם מניחים בעדינות את אטריות הסובה. מעל האטריות מסדרים את המלפפון, עגבניות השרי, אצות הווקאמה. שופכים את הרוטב מעל הסלט. אפשר לעטר עם בצל ירוק קצוץ.

למסעדת מינאטו