אנשובי כבוש עם עגבניות שרי

מיציתם כבר את כל קדירות החורף הכבדות? קבלו מתכון מרענן לאנשובי כבוש עם עגבניות צבעוניות: גם טעים, גם בריא והכי חשוב - פשוט להכנה

עדיין לא כבשתם אנשובי? שף קובי בכר, מלון ממיא. צילום: דן פרץ
עדיין לא כבשתם אנשובי? שף קובי בכר, מלון ממיא. צילום: דן פרץ
29 בדצמבר 2013

שף קובי בכר, מסעדת רופטופ, מלון ממילא

המצרכים (ל-6 מנות):

לאנשובי:

  • 600 גר' אנשובי נקי ופתוח פרפר (אפשר לבקש מהמוכר דגים)
  • 1 קג' מלח גס
  • 10 גר' זרעי כוסברה
  • 10 גר' גרידת לימון

 

לעגבניות:

  •  150 גר' עגבניות שרי תמר
  • 150 גר' עגבניות שרי צהוב
  • 150 גר' שרי מנומר
  • 250 גר' עגבנייות שטח
  • מעט שמן זית
  • חופן טימין
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט סוכר
  • חופן עלי זעתר טרי
  • מיץ מלימון אחד

אופן הכנה:

בעזר מכתש ועלי כותשים מעט את זרעי הכוסברה בקערה יחד עם המלח הגס וגרידת הלימון. מניחים בתבנית חצי מכמות תערובת המלח ומעל מניחים את האנשובי פתוח כפרפר כשהעור פונה כלפי מעלה. מכסים שוב במלח ומניחים במקרר למשך 40 דקות. מכינים קערה עם מי קרח, ושוטפים היטב את המלח מהדגים. מניחים על בד ליבוש מעבירים לקופסה ומכסים בשמן זית (הדגים נשמרים למספר חודשים כך שניתן להכין כמות גדולה). מדליקים תנור לחום של 100 מעלות. חותכים את העגבניות שטח בלבד לשישיות. בתבנית מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, טימין וכמות נאה של סוכר ומכניסים לתנור למשך שעתיים כשהדלת פתוחה.

הצלחות: חוצים את עגבניות השרי הצבעוניות ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מסדרים כמות שווה בכל צלחת ומסדרים גם מהעגבניות קונפי. שוזרים את האנשובי בין העגבניות ומפזרים מספר עלי זעתר טרי מעל. כדאי להגיש עם לחם טרי וחם.

למסעדת רופטופ