מתכון לאנשובי מטוגן על סלט עשבים של יוליה

איך תכינו בבית אנשובי מטוגן של מסעדת יוליה?

אנשובי מטוגן של מסעדת יוליה. צילום: אנטולי מיכאלו
אנשובי מטוגן של מסעדת יוליה. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים (ל־4 מנות)

  • 400 גר' אנשובי
  • 200 גר' קמח לציפוי
  • 1 בצל סגול בינוני פרוס לרצועות
  • 10 שקדים ירוקים טריים פרוסים
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 גר' רוקט
  • מעט שמן זית
  • 1/2 לימון סחוט
  • מלח, פלפל
  • מעט צ'ילי גרוס יבש לתיבול
  • 1/2 ליטר שמן חמניות לטיגון

 

אופן ההכנה

ממליחים את האנשובי, מצפים בקמח ומטגנים בשמן עמוק.

בקערה גדולה מערבבים את הרוקט, הפטרוזיליה, השקדים והבצל. מתבלים בשמן זית, במלח ופלפל ובמיץ לימון. מוסיפים את האנשובי, מערבבים הכל יחד, מפזרים מעל צ'ילי גרוס יבש ומגישים.

על מסעדת יוליה

בלי הרבה רעש וצלצולים מצליחה מסעדת יוליה להגיש תפריט ים תיכוני עשיר בדגה טרייה ומנות רעננות וצבעוניות, לצד תפריט אלכוהול משובח והרבה אווירה.

למסעדת יוליה

יין רוזה D של יקב דלתון. צילום: יח"צ
יין רוזה D של יקב דלתון. צילום: יח"צ

הצעת הגשה: רוזה D

היין מיוצר מענבי קברנה סוביניון ומשביח במיכלי פלדת אל־חלד בלבד לשם שימור מרבי של ארומות הפרי. התסיסה הופסקה לפני סיומה על ידי קירור כדי להשאיר ביין מעט סוכר. זהו יין חצי יבש המאופיין בניחוח עלי ורדים, תות שדה וסוכריות, ובעל חמיצות נעימה שמאזנת את המתקתקות בחך. הרוזה הוא משקה קיץ אידיאלי, שיש להגישו מצונן היטב, והוא מתאים כפתיח לארוחה.