מתכון לסלט אינטיאס עם פומלה

קיץ צבעוני: מתכון פשוט ומהיר לסלט אינטיאס עם ליים

מאת: שף ויטל סיני, צ'רלי צ'ק פויינט

המצרכים (ל-4 מנות):

  • 1 פומלה
  • 400 גר' פילה אינטיאס (או כל דג לבן טרי אחר)
  • 2  יח' ליים/לימון
  • 1 צרור כוסברה (או פטרוזיליה)
  • 4 כפות שמן שומשום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 צנונית אבטיח או צנונית רגילה

אופן ההכנה:

מנקים את הפומלה ומפוררים את הפלחים לחתיכות הכי קטנות שאפשר מבלי לפגוע בפרי. חותכים את פילה האינטיאס לקוביות שוות של 1*1 ס"מ. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים. פורסים את הצנונית לפרוסות דקות כמעט שקופות על גבי מנדולינה ומשרים במי קרח. מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל החומרים למעט הכוסברה והצנונית ונותנים לדג להיכבש מעט במיץ הלימון. סמוך להגשה מוסיפים את הכוסברה הטרייה והצנונית. מתקנים תיבול ומגישים.