מתכון לסלט אינטיאס עם פומלה
קיץ צבעוני: מתכון פשוט ומהיר לסלט אינטיאס עם ליים
מאת: שף ויטל סיני, צ'רלי צ'ק פויינט
המצרכים (ל-4 מנות):
- 1 פומלה
- 400 גר' פילה אינטיאס (או כל דג לבן טרי אחר)
- 2 יח' ליים/לימון
- 1 צרור כוסברה (או פטרוזיליה)
- 4 כפות שמן שומשום
- 4 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 צנונית אבטיח או צנונית רגילה
אופן ההכנה:
מנקים את הפומלה ומפוררים את הפלחים לחתיכות הכי קטנות שאפשר מבלי לפגוע בפרי. חותכים את פילה האינטיאס לקוביות שוות של 1*1 ס"מ. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים. פורסים את הצנונית לפרוסות דקות כמעט שקופות על גבי מנדולינה ומשרים במי קרח. מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל החומרים למעט הכוסברה והצנונית ונותנים לדג להיכבש מעט במיץ הלימון. סמוך להגשה מוסיפים את הכוסברה הטרייה והצנונית. מתקנים תיבול ומגישים.