מתכון לתאנים ממולאות בטרטר דג פארידה של ארז קומרובסקי

עונת התאנים כבר כאן, והשף ארז קומורובסקי ממליץ על מתכון לתאנים ממולאות בטרטר דג

תאנים. צילום: Shutterstock
תאנים. צילום: Shutterstock

המצרכים (ל־10 סועדים):

  • 1 ק"ג תאנים בשלות (ירוקות, לא מזן ברזילאי)
  • ½ ק"ג פארידה מפולטת ונקייה מעור
  • 2 ליים סחוטים
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 2 כפות עלי טרגון קצוצים גס
  • חופן מלח ים גס
  • 1/3 כוס שמן זית (מזן לצ'ינו או מזן עדין אחר)

 

אופן ההכנה

חותכים את פילה הדג לקוביות קטנות. מוסיפים מלח, פלפל ירוק חריף ומיץ ליים. מערבבים, מוסיפים שמן זית וטועמים.

מתבלים בתוספת של מלח או מיץ לימון לפי הטעם, וזורים מעל עלי טרגון. כורים בעזרת אצבעות הידיים את התאנים לשניים מבלי להפריד את שני החצאים.

ממלאים את התאנה בטרטר הפארידה ומניחים על צלחת הגשה. מטפטפים עוד כמה טיפות שמן זית ומגישים.