מתכון לפפרדלה – קפה קלמנטיין

אין כמו פסטה קלילה לערב סתוי - מתכון לפפרדלה קלמארי - זה רק נראה שהשקעתם בזה חצי יום

פפרדלה קלמארי, קפה קלמנטיין. צילום: אנטולי מיכאלו
פפרדלה קלמארי, קפה קלמנטיין. צילום: אנטולי מיכאלו
27 באוקטובר 2013

המצרכים (ל־4 סועדים):

 

  • 500 גר' פסטת פפרדלה
  • 15 עגבניות שרי חצויות וקלויות קלות
  • 20 יח' טבעות קלמארי או שרימפס
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 2 גבעולי נענע וכוסברה קצוצים
  • ¼ כוס שמן זית
  • שוט של ורמוט לבן
  • 1/2 כוס ציר ירקות או ציר דגים
  • מלח פלפל גרוס
  • צילי ואורגנו טריים קצוצים
  • חופן גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. קולים חצאי עגבניות שרי בתנור עם שמן זית בחום של 150 מעלות במשך כשעה. מניחים בצד. במחבת רחבה צורבים קלות במעט שמן זית את הקלמרי או השרימפס, מוסיפים את הוורמוט, העשבים הקצוצים, ציר הירקות או ציר הדגים, התבלינים, שארית שמן הזית ואת הפסטה המוכנה. מערבבים לעוד כמה דקות כדי שכל הטעמים ייספגו, טועמים ומתקנים תיבול. מקשטים מעל בעגבניות שרי קלויות ובגלופי פרמזן.

למסעדה