אופים בבית: מיני אוזני המן במילוי ריבת אגסים של לחם יין

מאפיית לחם יין מגישה מתכון לאוזני המן קוקטיות ונפלאות במילוי ריבת אגסים, שעלולה להתחסל הרבה לפני שתתחילו למלא את הבצק

מי אוזני המן. מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא
מי אוזני המן. מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא
5 במרץ 2017

משנכנס אדר, מגיע זמנן של הפחמימות הריקות שעושות לנו כל כך טוב על הלב. אחרי שטעמנו ובדקנו מי הן אוזני ההמן הטובות באזור, אנחנו מגישים לכם את אחד משלושת המתכונים המנצחים. החיסול מובטח. שוב תודה לך המן ותודה גדולה ללחם יין:

אוזני המן במילוי ריבת אגסים | מאפיית לחם יין

(החומרים ל- 40 יחידות)

לריבה:

  • 500 גרם אגסים
  • 200 גרם סוכר
  • 50 מיליליטר יין אדום
  • שפיץ של מקל וניל
  • מקל קינמון

לבצק:

  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 400 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 5 גרם מלח
  • 2 ביצים
בדרך לעוד אוזן המן מרוצה. ריבת אגסים של לחם יין. צילום: בועז לביא
בדרך לעוד אוזן המן מרוצה. ריבת אגסים של לחם יין. צילום: בועז לביא

אופן ההכנה:

הריבה:
קולפים את האגסים וחותכים לפלחים. מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי. מצננים.
לאחר שהריבה התקררה, טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם משחתי.
הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים קלות, רק עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את הביצים ומעבדים קלות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקרור של שעה וחצי לפחות.
ההרכבה:
מרדדים את הבצק לעובי של 4 ס"מ וקורצים עיגולים.
מניחים את העיגולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים במרכז העיגול מעט מריבת האגסים. מקפלים למשולשי אוזן המן.
אופים בתנור שחומם מראש  ל- 170 במשך 10-12 דקות (מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות בזמן האפייה עצמה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

אוזני המן במילוי ריבת אגסים של לחם יין. חיסול מיידי. צילום: בועז לביא
אוזני המן במילוי ריבת אגסים של לחם יין. חיסול מיידי. צילום: בועז לביא

 

לחם יין