אם אין קמח תאכלו עוגות: מאפינס שוקוצ'יפס כשר לפסח

מרגע שנתנו בו ביס, ידענו שאין דרך חזרה: אוורירי, נימוח, מאוזן בטעמים ו-וואו, ללא קמח. לא יכולנו להישאר אדישים אז השגנו לכם את המתכון. תקראו לזה עוד קינוח לחג או עוד פעילות עם הילדים לחול המועד

קדימה למטבח. מאפינס שוקוצ'יפס של ארקפה. צילום: אלירן מסיקה
קדימה למטבח. מאפינס שוקוצ'יפס של ארקפה. צילום: אלירן מסיקה
2 באפריל 2017

מאפינס שוקוצ'יפס כשר לפסח | שף ארנון כהן, ארקפה

 

החומרים ל- 5 יחידות:

  • 120 גרם חמאה
  • 150 גרם חלבון
  • 170 גרם סוכר
  • 80 גרם שקד טחון
  • 70 גרם קמח תמי (ללא גלוטן)
  • קורט מלח
  • 90 גרם שוקו צ'יפס

 

אופן ההכנה:

ממיסים בסיר את החמאה ומביאים לרתיחה. מערבבים במיקסר את החלבון והסוכר במהירות איטית במשך 2 דקות. מוסיפים את השקדים הטחונים וממשיכים לערבב 2 דקות נוספות עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את החמאה הרותחת וממשיכים לערבב כדקה נוספת.
בקערה נפרדת מערבבים מלח עם קמח ומוסיפים אותם בהדרגה למסה המרכזית, תוך כדי פעילות המיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את המסה לקוקוט משומן עד חצי הגובה, מפזרים מעט שוקו צ'יפס ויוצקים עוד מן המסה, כמעט עד למקסימום גובה הקוקוט. מפזרים שוקו צ'יפס לקישוט.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפינס זהובים, יציבים ולחים.

לא תאמינו שהוא כשר לפסח, מאפינס של ארקפה. צילום: אלון מסיקה
לא תאמינו שהוא כשר לפסח, מאפינס של ארקפה. צילום: אלון מסיקה