הכנתי לבד: מרמלדת חזרת משגעת לכבוד פסח

הפעם לא מדובר במקרונים, מרציפן או טורט אגוזים, אלא כיוון אחר של מתוק לחג: הילה הוכמן חושפת עבורכם את המתכון הנפלא שלה למרמלדת חזרת. להוריד את כל הגבות, מדובר במעדן

מרמלדת חזרת יצוקה של הילה הוכמן. צילום: אלה פאוסט
מרמלדת חזרת יצוקה של הילה הוכמן. צילום: אלה פאוסט
3 באפריל 2017

מרמלדת חזרת | הילה הוכמן

החומרים:

300 גרם סלק קלוף וחתוך לקוביות
230 גרם מים
80 גרם גלוקוזה
80 גרם סוכר
18 גרם פקטין
40 גרם מיץ לימון (או 3 גרם מלח לימון מעורבב בכף מים)
500 גרם סוכר
1 כף ווסאבי (או יותר אם רוצים אקסטרה חריפות)

[tmwdfpad]

אופן ההכנה:

טוחנים את הסלק והמים כ־2 דקות בבלנדר למשחה חלקה (אם צריך אפשר לעצור, להוריד פנימה את חתיכות הסלק שנדבקו לדפנות הבלנדר וממשיכים לטחון). מניחים את הגלוקוזה בסיר גדול (כ־3 ליטר). בקערית קטנה מניחים 80 גרם סוכר ופקטין ומערבבים. מכינים בצד סוכר שקול, ווסאבי ולימון.
מכינים כלי זכוכית ליציקת המרמלדה (או לחלופין מסגרת מתכת בגודל 20X30 מונחת על משטח סיליקון או על נייר אפייה).
מוסיפים את הסלק הטחון לסיר עם הגלוקוזה ומבשלים עד לחימום קל. בשלב זה מוסיפים פנימה את תערובת הפקטין־סוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה. כשהתערובת רותחת מוסיפים פנימה את יתר הסוכר. מבשלים על אש בינונית תוך בחישה רצופה עד שהתערובת מגיעה ל־106 מעלות. מכבים את האש ומוסיפים מיד את הלימון והווסאבי. בוחשים היטב ומוזגים לכלים שהוכנו מראש (זהירות, לתערובת הארגמנית יש נטייה לגלוש ולהיחרך אז בחשו בהתמדה על אש נמוכה).
משאירים לקירור למשך לילה (אם משתמשים במיץ לימון ייתכן שתצטרכו לחכות עוד יום יומיים להתייצבות), מחלצים בזהירות מהתבניות או לחלופין חותכים לקוביות.
מגלגלים בסוכר ומשאירים יום יומיים לייבוש.

שווה טעימה, מרמלדת חזרת יצוקה צילום: אלה פאוסט
שווה טעימה, מרמלדת חזרת יצוקה צילום: אלה פאוסט

 

לא בא לכם להכין בעצמכם?

תוכלנו לקנות בעצמכם מתנות קולינריות שוות ואיכותיות לחג