עוגיות האמרטי המטריפות של קונדיטוריה דלאל

עוגיות מרציפניות מבושמות בניחוח שקדים ועוגת שוקולד עשירה ללא טיפת קמח: המתוקים של השף קונדיטור ענר צלאל לליל הסדר יגרמו אפילו לאליהו להופיע

לחג מתוק ושמח במיוחד, עוגיות אמרטי. קרדיט צלם מאיר כהן
לחג מתוק ושמח במיוחד, עוגיות אמרטי. קרדיט צלם מאיר כהן

עוגייה קלאסית איטלקית שפשוטה מאוד להכנה, מעין מרציפן שמבושם במעט ליקר אמרטו. 

החומרים (לכ-55 יחידות):

330 גרם מרציפן (עדיף 65% שקדים)
200 גרם סוכר
30 מ"ל ליקר אמרטו (מומלץ להשתמש בדיסארונו)

אופן ההכנה:

חותכים את המרציפן לחתיכות קטנות ושמים בקערת ערבוב גדולה.
לשים את הסוכר אל תוך המרציפן ומוסיפים את הליקר בפעמיים – שלוש עד לקבלת כדור בצק.

משתמשים באבקת סוכר כבקמח לרידוד הבצק ומגלגלים גליל אחד ארוך או שניים בינוניים בקוטר של כ- 2 ס"מ.

בעזרת סכין או קלף פלסטיק חותכים חתיכות באורך 2 ס"מ.
מגלגלים כל חתיכה לעיגול ומצפים כל עיגול באבקת סוכר. מועכים כל כדור בקצות האצבעות ומניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים של 4 ס"מ ומשאירים כחצי שעה להתייבש מחוץ לתנור.

אופים כ-7 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות (רק עד שהעוגיות תופסות צבע חום על מנת שיישארו רכות מבפנים).

כאשר העוגיות מתקררות, אורזים בקופסא אטומה.

עוד מתוקים לחג:

עוגיות הקוקוס הזריזות של אפרת ליכטנשטט

עוגת פרג ואגסים נפלאה של מיקי שמו

המתוקים הטבעוניים של אורי שביט 

עוגת שוקולד של דלאל. צילום: פזית עוז
עוגת שוקולד של דלאל. צילום: פזית עוז

עוגת שוקולד ללא קמח

עוגה עשירה ונימוחה בטעם שוקולדי עמוק, ללא טיפת קמח.

החומרים (לשלוש תבניות אינגליש קייק):

200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה ללא מלח
5 חלמונים
100 גרם שקדים טחונים
5 חלבונים
60 גרם סוכר (4 כפות)
3 כפות ברנדי (למשל קלבדוס, ברנדי תפוחים).  

אופן ההכנה:

ממיסים יחדיו על בן מארי את השוקולד הקצוץ והחמאה. כשמתקבלת מסה הומוגנית מורידים מהסיר ומוסיפים את החלמונים ולאחריהם את השקדים הטחונים.

מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף רך אך גמיש. מקפלים אל תוך השוקולד יחד עם הקלבדוס ומחלקים לשלוש עוגות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות. מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה. כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר. לפני ההגשה בוזקים קקאו.

*** חשוב: יש להזהר לא לאפות את העוגות יתר על המידה. אופים רק שני שליש דרך (סכין שמוכנסת אל העוגה, צריכה לצאת די מלוכלכת).