טאג'ין כבש בבטטה ופירות יבשים

אבי לוי מערבב את הצד המרוקאי עם הצד האלג'יראי שלו ומכין מנה עיקרית נהדרת לשולחן החג

טאג'ין כבש עם בטטה ופירות יבשים. צילום: אפרת ליכטנשטט
טאג'ין כבש עם בטטה ופירות יבשים. צילום: אפרת ליכטנשטט
25 בספטמבר 2016

אמנם כולם חושבים שאני מרוקאי, אבל יש לי גם צד אלג'יראי מובהק. אמי הגיעה לארץ מאלג'יר, ואבי הגיע מקזבלנקה שבמרוקו – מדינה שאני מחובר אליה מאוד. את המנה הבאה טעמתי לראשונה באחד מדוכני מזון הרחוב שממוקמים באזור השוק במרקש, ומאוד אהבתי. אבל כיאה לצד האלג'יראי שלי, החלטתי כמובן להשתמש בה כבסיס ולשדרג אותה עם טביעת האצבע שלי.

מצרכים (4-6 מנות):

  • 1 ק"ג כתף כבש חתוך לקוביות גדולות עם העצם
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 בצלחם עם קליפה חתוכים לרבעים
  • 6 שיני שום שלמות על קליפתן
  • 5 כפות שמן זית
  • כוס יין אדום
  • 1/2 כוס מים חמים
  • כפית הל
  • כף מלח גס
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • כף פלפל שחור גרוס
  • כפית כמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס צימוקים שחורים
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 5 שזיפים שלמים ללא גלעין
  • 2 בטטות חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 3 תאנים שלמות
  • 3 פלפלים אדומים יבשים שלמים

 

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מחממים שמן זית וסוגרים את קוביות הבשר מכל הכיוונים בטיגון קל עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים ומעבירים לקערה. מוסיפים לסיר סוכר וממיסים אותו עד שמתחיל להיוותר צבע קרמל. מיד מוסיפים לו בצל ולא מערבבים – מחכים שהוא יפריש את נוזליו ויתקרמל מעצמו. מוסיפים את שיני השום השלמות ומערבבים קלות עד שהבצל מזהיב ומתקרמל.

2. מוסיפים שמן זית ומערבבים כ-5 דקות נוספות.

3. מוסיפים מים, יין ותבלינים. מערבבים, מוסיפים את קוביות בשר הכבש, ומעליהן מיניחים את כל שאר המרכיבים. מכסים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את החום למינימום ומבשלים על חום נמוך כ-3 שעות תוך כדי ערבוב מדי חצי שעה.

4. בודקים שהכבש רך דיו ומעבירים אותו לכלי טאג'ין. מפזרים מעליו את הפלפלים ומניחים מעליהם את המכסה.