עוף צלוי בחמאת תבלינים

השף ברק אהרוני (נורמן) חולק מתכון לעוף עסיסי בחמאת תבלינים. מנה נהדרת לשולחן החג שלא תפסיקו לדמיין גם אחרי

ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 מנות

  • עוף שלם מפורק מהעצם במשקל 2.5־3 ק"ג (אפשר לבקש מהקצב שיפרק אותו כך)
  • 150 גר' חמאה בטמפרטורת חדר
  • ½ כפית זרעי כוסברה
  • ½ פלפל ורוד
  • 10 מחטי רוזמרין
  • 1 ענף תימין
  • 1 פלפל סודני יבש
  • 2 דבלים
  • 15 צימוקים שחורים
  • 10 גוז'י ברי
  • 15 גר' אגוזי קשיו
  • 15 גר' אגוזי ברזיל
  • גרידה מלימון אחד
  • 2 כפיות מלח
  • אופציה: זר עשבים כגון, מרווה, תימין, רוזמרין, אורגנו וגרידת לימון

אופן ההכנה

חמאת תבלינים: במעבד מזון טוחנים גס את התבלינים ללא הפירות היבשים והאגוזים. מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים וטוחנים לאבקה גרגירית. מוסיפים את החמאה ומערבבים לאט כדי לא לשבור את החמאה. מוסיפים את גרידת הלימון והמלח ומערבבים עוד קצת עד לקבלת מרקם אחיד ומעט מגורגר.

פורסים את העוף על משטח רחב ומפרידים בעדינות, בעזרת הידיים, את העור בכל חלקי העוף. ברווח שבין העור לבשר מחדירים את חמאת התבלינים ומעשים היטב כדי שהחמאה תגיע לכל חלקי העוף. הופכים ומעסים את חלקי העוף הפנימיים בחמאה שנותר ואחר כך גם על העור עצמו.

בתחתית תבנית האפייה מניחים זר של עשבים כגון מרווה, תימין, רוזמרין, אורגנו וגרידת לימון ובזמן האפייה, כשמשקעי החמאה יקוו בתחתית התבנית, להבריש את העוף בעזרתם. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות כשהעור כלפי מעלה למשך 15 דקות. לאחר 15 דקות מורידים את הטמפרטורה ל־160 מעלות, מברישים וממשיכים עוד כ־35 דקות עד לקבלת צבע שחום.