קרם אפונה צהובה עם "שווארמה" טבעונית של טופו וירקות

פאבה: ה"חומוס" של היוונים בגרסת העדשים הצהובות, עם שווארמת טופו מתובלת. טעים כל כך שלא רק הטבעונים שמסביב לשולחן ילקקו את האצבעות

פאבה טבעונית של מסעדת יאמאס בית ינאי. צילום: עומר ולווטר
פאבה טבעונית של מסעדת יאמאס בית ינאי. צילום: עומר ולווטר
10 בספטמבר 2017

החומרים (ל-6 מנות): 

לפאבה:

700 גרם אפונה צהובה יבשה

1.5 ליטרים מים

5 שיני שום, קלופות וכתושות

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס

2 בצלים לבנים, קלופים וחתוכים גס

1 כף גדושה מלח

למוקפץ טופו שווארמה:

150 גרם כרובית, מפורקת לפרחים קטנים

3 כפות שמן סויה

2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרצועות צרות

10 פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות

250 גרם (כ-30 יחידות) עגבניות שרי בצבעים שונים, שטופות וחצויות

1/2 פלפל חריף, מנוקה מזרעים וחתוך לפרוסות

550 גרם טופו קשה, חתוך לרצועות

1 כף תבלין שווארמה

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית אורגנו יבש

2 כפות שום כתוש

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

2 כפות מיץ לימון

3 כפות פטרוזיליה טריה, קצוצה

אפשרות לעיטור: נבטוטים מכל סוג (ראו צילום)

אופן ההכנה:

  1. 1. פאבה: שמים את כל המרכיבים בסיר גדול על אש גבוהה. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים תוך ערבוב מדי כמה דקות (כדי שהפאבה לא תשרף) עד לריכוך של כל המרכיבים וקבלת פאבה סמיכה. במידת הצורך מוסיפים מים.
  2. 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.  
  1. 3. מוקפץ טופו שווארמה: מכינים סיר בינוני מלא מים רותחים על אש גבוהה. מוסיפים פרחי כרובית ומבשלים במשך כמה דקות, עד לריכוך. מסננים ושמים בצד.
  2. 4. מחממים שמן סויה במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את כל הירקות (בצל, פטריות, עגבניות, פרחי כרובית מסוננים ופלפל חריף) ומטגנים עד לריכוך.
  3. מוסיפים את רצועות הטופו, התבלינים והשום הכתוש ומקפיצים במשך מספר דקות, עד לריכוך.  
  4. 5. מוסיפים מים, לימון ופטרוזיליה ומבשלים על אש קטנה במשך מספר דקות עד לצמצום.
  5. 6. הגשה: על צלחת הגשה נאה מסדרים פאבה בצורה מעגלית נאה. מסדרים מעליה את הטופו המוקפץ עם הירקות. אם רוצים, מעטרים בנבטוטים. מגישים.

 

מתכון באדיבות YAMAS, טברנה מודרנית בסגנון יווני ים-תיכוני, M הדרך, בית ינאי