צלעות טלה עם פסטו פיסטוק

אחת המנות הכי חגיגיות שאפשר להגיש לשולחן החג. השף ברק אהרוני (מלון נורמן) חולק איתנו מתכון משגע לצלעות טלה נהדרות

ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 מנות:

  • 2 שדרות צלעות טלה נקיות מבשר על העצם
  • 2 ענפי רוזמרין
  • ½ ראש שום
  • מלח ופלפל

לפסטו פיסטוק:

  • 100 גר' פיסטוק קלוף
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • 1 צ'ילי אדום נקי מגרעינים
  • ½ צרור בזיליקום
  • 120 מ"ל שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

במחבת כבדה מחוממת מעט מניחים את הצלעות על צדן החיצוני ונותנים להן להגיר את השומן באטיות עד לקבלת צבע זהוב כהה ויפה. לאחר חמש דקות, כשהשומן ניגר במחבת, מוסיפים את הרוזמרין ואת השום וממשיכים בתהליך הצלייה האטי.

בזמן הזה מכינים את הפסטו במכתש ועלי: מכניסים קודם את הפיסטוק וכותשים לאבקה גסה. מוסיפים את זרעי השומר פנימה וכותשים עד שמריחים את ריחם באוויר. מוסיפים את הצ'ילי וכותשים היטב להוצאת המיצים והטעמים. מוסיפים את הבזיליקום, המלח ושמן הזית וממשיכים עד לקבלת משחה במרקם גס שצבעה ירוק.

בודקים את צבע העור של הצלעות ומכניסים לתנור עם המחבת להמשך בישול במשך 10־12 דקות – תלוי במידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים למנוחה לפני שפורסים. מגישים עם הפסטו ליד.