עוגת התפוחים של ארקפה

עוגה בחושה קלה להכנה, רכה ונימוחה ומועשרת במרציפן

עוגת תפוחים של רשת ארקפה. צילום: יח"צ
עוגת תפוחים של רשת ארקפה. צילום: יח"צ
11 בספטמבר 2017

החומרים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):

35 גרם מרציפן

קליפה מגוררת מלימון אחד

140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר

80 גרם חמאה רכה

2 ביצים גדולות  

150 גרם (כוס וכף) קמח לבן

5 גרם (1/2 שקיק) אבקת אפייה

75 גרם (1/3-1/2 גביע) שמנת חמוצה

120 גרם (משקל נטו) תפוחי עץ (גרני סמית' או פינק ליידי), קלופים וחתוכים לקוביות

קמצוץ (קורט) קינמון טחון

לעיטור:

30 גרם (כ-1/3 כוס) פרוסות/שבבי שקדים מולבנים

לסירופ:

15 גרם (כף) מים

5 גרם (1/3 כף) מיץ לימון

20 גרם (כף וחצי) סוכר

וגם: טארטלט פרג ותפוחים ללא סוכר 

אופן ההכנה:

  1. 1. מחממים תנור ל- 160 מעלות, משמנים תבנית במעט חמאה מומסת/רכה, מקמחים ומנערים עודפים.
  2. 2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים מרציפן, קליפת לימון וסוכר עד להתפוררות המרציפן.
  3. 3. מוסיפים חמאה רכה וממשיכים לערבל עד שהמסה הופכת לתפוחה ובהירה.
  4. 4. מוסיפים ביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד לאיחוד.
  5. 5. בקערה קטנה מערבבים 125 גרם מסך כמות הקמח (שומרים 25 גרם לתפוחים) עם אבקת אפיה.
  6. 6. מוסיפים למיקסר לסירוגין מהקמח – ולסירוגין מהשמנת החמוצה ומערבלים לקבלת עיסה אחידה ולא מעבר לכך.
  7. 7. מערבבים את קוביות התפוחים עם הקינמון ו-25 גרם קמח, עד שהתפוחים יהיו מכוסים בקמח ונפרדים זה מזה – ומוסיפים לעיסה. מערבבים מעט, לפיזור אחיד.
  8. 8. מעבירים את המסה לתבנית המשומנת ומפזרים מעל את פרוסות השקדים.
  9. 9. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  10. 10. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים סירופ: מחממים בסיר קטן מים, מיץ לימון וסוכר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מסירים מן האש ומצננים.
  11. 11. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ באופן שווה, מצננים ומגישים.

 

מתכון של שף ארנון כהן, רשת "ארקפה"