עוגת הסילאן הטבעונית של מתוקה

נמנעים מדבש? עוגת הסילאן הזו המועשרת בזרעוני פשתן היא תחליף מעולה לעוגת הדבש של החג, והיא כל כך טעימה שהיא עומדת גם בזכות עצמה

עוגת סילאן טבעונית של רשת מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה
עוגת סילאן טבעונית של רשת מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה
11 בספטמבר 2017

לגרסה בריאותית יותר אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין.

החומרים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 25 ס"מ או 2 תבניות באורך 30 ס"מ):

 

1 כוס (200 גרם) שמן קנולה

3/4 כוס (270 גרם) סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)

360 גרם (1 ו-3/4 כוסות ועוד כף) סוכר

110 גרם (1/2 כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר (דמררה)

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) שמנת צמחית  

50 גרם (3/4 כוס) זרעי פשתן טחונים

500 גרם (3 ו-1/2 כוסות ועוד כף) קמח  

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

2 כפות שטוחות קינמון טחון

1 כפית ציפורן טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) קפה שחור (משקה, לא אבקה)

60 מ"ל (1/4 כוס) ברנדי

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך/פקאן

לעיטור לפני האפייה:

חופן אגוזים קצוצים/גרעיני דלעת/חמניה

וגם: עוגת התפוחים של ארקפה

אופן ההכנה:

  1. 1. מחממים תנור בתוכנית טורבו ל-170 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות אינגליש (פירוט לעיל) בנייר אפייה.
  2. 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים שמן, סילאן, שני סוגי סוכר, שמנת צמחית ופשתן טחון עד לאיחוד. אם אין מיקסר, עושים זאת בקערה עם מטרף ידני.
  3. 3. בקערה בינונית-גדולה מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ותבלינים.
  4. 4. מחברים את שתי התערובות ומערבלים/טורפים לאיחוד ולא מעבר לכך.
  5. 5. מוסיפים קפה שחור, ברנדי ואגוזים קצוצים. מערבבים לאיחוד ולא מעבר לכך.
  6. 6. יוצקים את העיסה לתבניות. מעטרים באגוזים קצוצים/גרעינים.
  7. 7. כשהתנור חם מכניסים את התבניות למרכזו ואופים כ-40 דקות או עד שסכין שננעצת במרכז העוגות יוצאת נקיה (העוגה יוצאת מעט דביקה, אך אין להוציא את העוגה כשהסכין יוצאת רטובה).
  8. 8. מוציאים ומצננים. ניתן להקפיא.

 

מתכון של הקונדיטורית מירי ארזי, רשת "מתוקה"