עוגת תפוחים: המתכון הכי קל שיש

בלי הפרדת ביצים, בלי הקצפות ובלי עניינים מסובכים. רק מערבבים את חומרי הגלם ושולחים לתנור. מתכון נהדר מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

עוגת תפוחים. צילום: דן לב
עוגת תפוחים. צילום: דן לב
21 בספטמבר 2016

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3 ביצים
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחי עץ
100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
3 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כפית קינמון טחון

לשימון:
תרסיס שמן

להגשה:
אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים את התבנית בתרסיס השמן.

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.

בקערה שנייה טורפים את הביצים. מוסיפים את מיץ התפוחים והחמאה או המחמאה ומערבבים.

יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

מפזרים מעל העיסה שבתבנית את קוביות התפוחים וזורים את הסוכר והקינמון באופן שווה.

אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

מצננים היטב. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר.

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

המתכון לקוח מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב
שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב