ברוקולי ברוטב באניה קאודה ועגבניות

נגיעה מלוחה של אנשובי ורעננות של עגבניות שרי הופכת את מנת הברוקולי הזו לתוספת נהדרת לשולחן החג

שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 סועדים

  • ½ ק"ג ברוקולי חתוך לפרחים גדולים וגסים בגודל אחיד
  • 1 כף עלי פטרוזיליה להגשה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 5 פילטים יפים של אנשובי
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 20 עגבניות שרי צבעוניות חצויות

אופן ההכנה

ברוקולי: בסיר מביאים מים עם מלח לרתיחה. במקביל מכינים קערה עם מי קרח. כשהמים רותחים חולטים את הברוקולי כ־5 דקות, עד לריכוך קל. מעבירים מיד למי קרח. כשהברוקולי קר מסננים מהמים.

מתבלים את הברוקולי במעט שמן זית. מחממים גריל פחמים וצורבים בו את הברוקולי עד לחריכה (לחלופין אפשר לצרוב בתנור במצב גריל ב־250 מעלות במשך 5־8 דקות).

רוטב: מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, שום ואנשובי ומטגנים על אש נמוכה עד שהאנשובי מתפרק. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־4 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ־6 דקות נוספות.

הגשה: מסדרים את הברוקולי על צלחת הגשה, יוצקים את הרוטב מעל ומעטרים בפטרוזיליה.