גזרים צבעוניים צלויים בכמון

תוספת צבעונית, מרשימה וטעימה במיוחד לשולחן החג. אסף שנער מחוות צוק צולה גזרים לשלמות

שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

חומרים ל־4 סועדים:

  • תערובת גזרים צבעונית (רצוי גזרים צעירים וקטנים): צרור גזר צהוב, צרור גזר לבן, צרור גזר סגול, צרור גזר כתום, נקיים מעלים ושטופים היטב
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כף זרעי כמון
  • קורט מלח אטלנטי

אופן הכנה:

מחממים תנור ל־220 מעלות. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את הגזרים, בוזקים מעל שמן זית, מלח, פלפל וזרעי כמון. צולים בתנור במשך 15 דקות, או עד שהגזרים רכים.

הגשה:
חוצים את הגזרים לאורכם ומניחים על צלחת הגשה מרכזית. בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מלח אלטלנטי.