גזרים צבעוניים צלויים בכמון
תוספת צבעונית, מרשימה וטעימה במיוחד לשולחן החג. אסף שנער מחוות צוק צולה גזרים לשלמות
חומרים ל־4 סועדים:
- תערובת גזרים צבעונית (רצוי גזרים צעירים וקטנים): צרור גזר צהוב, צרור גזר לבן, צרור גזר סגול, צרור גזר כתום, נקיים מעלים ושטופים היטב
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כף זרעי כמון
- קורט מלח אטלנטי
אופן הכנה:
מחממים תנור ל־220 מעלות. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את הגזרים, בוזקים מעל שמן זית, מלח, פלפל וזרעי כמון. צולים בתנור במשך 15 דקות, או עד שהגזרים רכים.
הגשה:
חוצים את הגזרים לאורכם ומניחים על צלחת הגשה מרכזית. בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מלח אלטלנטי.