סלט ירקות שורש של סהר רפאל ממסעדת כרמים

ז'וליינים פריכים של ירקות שורש, גרגירי רימון ורוקט בוויניגרט הדרים יוצרים סלט קראנצ'י שכולם אוהבים

סלט ירקות שורש של סהר רפאל ממסעדת כרמים. צילום: יח"צ
סלט ירקות שורש של סהר רפאל ממסעדת כרמים. צילום: יח"צ
11 בספטמבר 2017

שימו לב שהמתכון מפיק שתי מנות, הכפילו כמויות לפי הצורך.

החומרים (ל- 2 מנות):

לרוטב:
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כפות דבש
כף מיץ לימון
עלעלים מענף תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
לסלט:
1 גזר, קלוף, שטוף וחתוך לז'וליינים
1 קולרבי, קלוף, שטוף וחתוך לז'וליינים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף, שטוף וחתוך לז'וליינים
1 שורש סלרי, קלוף, שטוף וחתוך לז'וליינים
3 צנוניות, שטופות וחתוכות לז'וליינים
1 רימון קטן, מפורק לגרגירים
חופן עלי רוקט, שטופים

וגם: עוגת הדבש המופלאה של קפה קדוש 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערת ערבוב וטורפים היטב במטרף ידני עד לאיחוד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
2. שמים את כל הירקות החתוכים לז'וליינים, גרגירי הרימון והרוקט בקערת הגשה נאה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.