סלט שעועית ירוקה, אפונת שלג ועגבניות שרי צימוק

תוספת מרעננת, טעימה ובריאה לשולחן החג שאפשר לשדך לכל מנה עיקרית

שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 סועדים:

  • 500 גר' שעועית ירוקה צעירה, נקייה מהקצוות העציים שלה
  • 500 גר' אפונת שלג (קוטמים את הצ'ופצ'יק ומוציאים את הסיב שרץ לאורך התרמיל)
  • ½ כוס עגבניות שרי צימוק
  • 40 גר' חמאה
  • ½ כפית מלח אטלנטי
  • 3 שיני שום פרוסות דק

אופן ההכנה:

מביאים מים עם מלח לרתיחה בסיר, ובמקביל מכינים קערה עם מי קרח. חולטים את השעועית הירוקה במים הרתוחים במשך 5־8 דקות עד לריכוך. מעבירים מיד למי קרח. כשהשעועית קרה מסננים מהמים.

מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים שמן זית, חמאה ושום ומבשלים 3־4 דקות. מוסיפים את אפונת השלג ואת עגבניות השרי ומקפיצים במחבת כ־5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל, מוציאים מהמחבת ומערבבים עם השעועית. מעבירים לצלחת הגשה.