סלט תירס חם עם רימונים וכוסברה

תוספת ברוח מקסיקנית, מתובלת, קצת חריפה, ססגונית ומתאימה גם לטבעונים

סלט תירס, מסעדת רוק אנד שטיין . צילום: דקלה בדש
סלט תירס, מסעדת רוק אנד שטיין . צילום: דקלה בדש
11 בספטמבר 2017

 

החומרים (ל-10-7 מנות):

400 גרם שעועית אדומה יבשה (להשרות מבעוד מועד למשך לילה)

6 קלחי תירס טרי

50 מ"ל שמן זית (30 מ"ל להקפצה, 20 מ"ל לתיבול)

2 יח' (100 גרם) פלפל ירוק, שטוף, מנוקה מזרעים וחתוך לקוביות קטנות

1 יח' (200 גרם) בצל סגול, קלוף וקצוץ

3 יח' בצל ירוק, שטוף ופרוס דק

2-3 יח' פלפל חריף טרי מזן חלפניו (או אחר, אם לא משיגים)

140 גרם (1/2 כוס ועוד כף) מיץ ליים (מ- 4 יחידות)

מלח

פלפל שחור גרוס

כף שומשום לבן

כף שומשום שחור (או עוד שומשום לבן)

380 גרם גרגירי רימון (מ-2 יחידות)

1/2 צרור (45 גרם) כוסברה טריה, עלים בלבד, שטופים, קצוצים גס

סינייה דלעת טבעונית של משק ברזילי 

אופן ההכנה:

  1. 1. שוטפים שעועית אדומה ומשרים במים למשך לילה.
  2. 2. בתום ההשריה מבשלים את השעועית במים (לא ממליחים) במשך 40 דקות או עד להתרככות מספקת ומסננים. שמים בצד.
  3. 3. בסיר מלא מי ברז על אש גבוהה מבשלים קלחי תירס עד לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עוד 15 דקות.
  4. 4. מדליקים אש גדולה בכיריים. נועצים מזלג גדול בקלח תירס ומחזיקים אותו מעל האש במשך 2 דקות תוך שמסובבים מעל האש, כך שהקלח יישרף ויקבל גוון זהוב מכל הכיוונים. ממשיכים כך עם יתר הקלחים. שמים בצד ומצננים עד שניתן לגעת בהם.
  5. 5. בעזרת סכין, בתוך קערה רחבה (כדי שלא יתעופפו) מסירים את גרגירי התירס מהקלחים.
  6. 6. במחבת עמוקה או סיר רחב מחממים 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים גרגירי תירס, שעועית אדומה מבושלת, פלפל ירוק ובצל סגול. מערבבים-מקפיצים במשך כ-2 דקות. מסירים מן האש ומעבירים לקערת הגשה.
  7. 7. מוסיפים לקערה פרוסות בצל ירוק, פלפל חריף חלפניו, מיץ ליים ו-20 מ"ל שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  8. 8. במחבת יבשה על אש בינונית-גבוהה קולים שומשום לבן ושחור יחדיו עד להזהבה קלה, תוך השגחה צמודה. מסירים מן האש ומפזרים על הסלט בקערה.
  9. 9. מפזרים גרגירי רימון וכוסברה טריה קצוצה גס ומגישים מיד.

 

מתכון של נחמן וברק רוקנשטיין ממסעדת Rock & Stein, פרדסיה