סלט תירס חם עם רימונים וכוסברה
תוספת ברוח מקסיקנית, מתובלת, קצת חריפה, ססגונית ומתאימה גם לטבעונים
החומרים (ל-10-7 מנות):
400 גרם שעועית אדומה יבשה (להשרות מבעוד מועד למשך לילה)
6 קלחי תירס טרי
50 מ"ל שמן זית (30 מ"ל להקפצה, 20 מ"ל לתיבול)
2 יח' (100 גרם) פלפל ירוק, שטוף, מנוקה מזרעים וחתוך לקוביות קטנות
1 יח' (200 גרם) בצל סגול, קלוף וקצוץ
3 יח' בצל ירוק, שטוף ופרוס דק
2-3 יח' פלפל חריף טרי מזן חלפניו (או אחר, אם לא משיגים)
140 גרם (1/2 כוס ועוד כף) מיץ ליים (מ- 4 יחידות)
מלח
פלפל שחור גרוס
כף שומשום לבן
כף שומשום שחור (או עוד שומשום לבן)
380 גרם גרגירי רימון (מ-2 יחידות)
1/2 צרור (45 גרם) כוסברה טריה, עלים בלבד, שטופים, קצוצים גס
סינייה דלעת טבעונית של משק ברזילי
אופן ההכנה:
- 1. שוטפים שעועית אדומה ומשרים במים למשך לילה.
- 2. בתום ההשריה מבשלים את השעועית במים (לא ממליחים) במשך 40 דקות או עד להתרככות מספקת ומסננים. שמים בצד.
- 3. בסיר מלא מי ברז על אש גבוהה מבשלים קלחי תירס עד לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עוד 15 דקות.
- 4. מדליקים אש גדולה בכיריים. נועצים מזלג גדול בקלח תירס ומחזיקים אותו מעל האש במשך 2 דקות תוך שמסובבים מעל האש, כך שהקלח יישרף ויקבל גוון זהוב מכל הכיוונים. ממשיכים כך עם יתר הקלחים. שמים בצד ומצננים עד שניתן לגעת בהם.
- 5. בעזרת סכין, בתוך קערה רחבה (כדי שלא יתעופפו) מסירים את גרגירי התירס מהקלחים.
- 6. במחבת עמוקה או סיר רחב מחממים 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים גרגירי תירס, שעועית אדומה מבושלת, פלפל ירוק ובצל סגול. מערבבים-מקפיצים במשך כ-2 דקות. מסירים מן האש ומעבירים לקערת הגשה.
- 7. מוסיפים לקערה פרוסות בצל ירוק, פלפל חריף חלפניו, מיץ ליים ו-20 מ"ל שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- 8. במחבת יבשה על אש בינונית-גבוהה קולים שומשום לבן ושחור יחדיו עד להזהבה קלה, תוך השגחה צמודה. מסירים מן האש ומפזרים על הסלט בקערה.
- 9. מפזרים גרגירי רימון וכוסברה טריה קצוצה גס ומגישים מיד.
מתכון של נחמן וברק רוקנשטיין ממסעדת Rock & Stein, פרדסיה