קישואים בנענע, צנוברים וחומץ בלסמי

תוספת קלילה ומרעננת, פשוטה להכנה ומתאימה לצמחונים, לטבעונים, ולנמנעים מגלוטן או מפחמימות

קישואים בנענע וצנוברים מהספר עין כרם. צילום: מיכל פתאל
קישואים בנענע וצנוברים מהספר עין כרם. צילום: מיכל פתאל
11 בספטמבר 2017

החומרים (ל-5-4 מנות):

לקישואים:

2 כפות צנוברים

8 קישואים בינוניים, שטופים, חתוכים לאורכם וחצויים

1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 שיני שום גדולות, קלופות וקצוצות

לרוטב:

2 כפות גדושות נענע טריה, קצוצה

1 ו-1/2 כפות חומץ בלסמי

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח אטלנטי

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1 שן שום קטנה, קצוצה

אפשרויות להגשה:

לחם טרי, לבנה, סלט טחינה

סינייה דלעת טבעוני של משק ברזילי 

אופן ההכנה:

  1. 1. קליית צנוברים: מחממים תנור ל–170 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. פורשים את הצנוברים בשכבה אחידה בתבנית. אופים במשך 10-8 דקות, עד להזהבה. מוציאים ושמים בצד (לחילופין אפשר לקלות במחבת יבשה על אש בינונית, תוך נענוע מתמיד של המחבת. מסירים מן האש ומעבירים מיד לצלחת).
  2. 2. מגבירים את עוצמת התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. 3. בקערה גדולה מערבבים קישואים, שמן זית, מלח, פלפל שחור ושיני שום קצוצות. מעבירים לתבנית ומשטחים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך כשעה עד להזהבה.
  4. 4. רוטב: בקערה מערבבים עלי נענע, צנוברים קלויים, חומץ בלסמי, שמן זית, מלח אטלנטי, מיץ לימון ושום קצוץ. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  5. 5. מוציאים את הקישואים מהתבנית, יוצקים עליהם מהרוטב. מגישים, אם רוצים בלוויית לחם טרי, סלט טחינה ו/או לאבנה.

 

מתכון מתוך הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" מאת פנינה עין מור, עתליה עין מור ומיכל פתאל, שרואה אור בהוצאת "לאנצ'בוקס"