סופגניות או לא להיות

לא רק לחנוכה: שלושה מתכונים לסופגניות שיריצו אתכם למאמן הכושר הקרוב לאזור מגוריכם

ביס, מישהו? סופגניות. צילום: יח"צ
ביס, מישהו? סופגניות. צילום: יח"צ
2 בדצמבר 2013

מתכון לסופגניות מבצק יוגורט במילוי יוגורט

שף ברק חי חורש, מחלבת Muller

המצרכים (כ-30 סופגניות בגודל קטן-בינוני):

 לבצק:

  • 1 קילו קמח שמרים
  • 1 ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גר' חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 2 גביעי יוגורט לבן (400 גרם)Muller Natural  
  • 1 כף ברנדי
  • בקבוק שמן קנולה לטיגון

למילוי:

  • Muller Froop – יוגורט עם קציפת פרי בטעמים לימון/ תות/פירות יער או אפרסק פסיפלורה, סדרת היוגורט היחידה ללא חומרים משמרים. יש לערבב את היוגורט וקציפת הפרי לפני מילוי הסופגניות.

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, החמאה והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים את היוגורט והברנדי ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.

מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה). מוציאים מהקערה ומרדדים לעובי של כ- 1 ס"מ, בעזרת כוס קורצים עיגולים. מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה ומתפיחים בשנית עד להכפלת הנפח ולהיווצרות כדור.

מחממים סיר עם שמן קנולה לחום של כ- 180 מעלות ומטגנים עד להשחמה בשני הצדדים

(אפשר גם לאפות את הסופגניות בתנור בחום של כ- 200 מעלות עד להשחמה מלאה).

מקררים קלות את הסופגניות ובעזרת שק זילוף עם צנתר מזריקים את מילוי היוגורט.

 

סופגניות אפויות עם הפתעות לוטוס

עמית דונסקוי, ממרח לוטוס

המצרכים (כ־30 יחידות):

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב
  •  300גר' חמאה רכה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה (להברשה)

לעיטור:

  • 2 כפות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף ומזלפים בתבנית תלוליות קטנות בגודל של 2 דובדבנים. ניתן גם להכין כדורונים באמצעות שתי כפיות. מאחסנים במקפיא כמה שעות. לבצק: מערבבים בקערה (או בקערת מערבל עם וו לישה) את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד כ־8 דקות. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי(. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של שזיף. יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכה תלולית לוטוס קפואה. סוגרים את הבצק מעל קרם הלוטוס ומניחים בתבנית במרווחים גדולים זה מזה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת במשך כחצי שעה, עד שהבצק תופח קצת. מברישים בביצה ואופים כ־15  דקות בתנור שחומם מראש ל־180  מעלות. מוציאים,מצננים קלות ,בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

מהר מהר, לפני שייגמר, סופגניות. צילום: יח"צ
מהר מהר, לפני שייגמר, סופגניות. צילום: יח"צ

הסופגניות הכי טעימות בעולם

תיקי גולן, עורכת מדור האוכל של טיים אאוט

המצרכים:

  • 1 חבילה קטנה של קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 2 אשל
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית מלח
  • 1 בקבוק שמן קנולה
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ½ כוס ריבת תות

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים עד לקבלת עיסה חלקה. מרתיחים בקבוק שמן בתוך סיר קטן ועמוק. כשהשמן חם מאוד (אבל לא רותח כי אחרת הסופגניות ישרפו מבחוץ ויישארו לא אפויות מבפנים) לוקחים כף וממלאים אותה בעיסה. מנחיתים בעדינות את העיסה לתוך השמן ונעזרים בכף נוספת. בפעמים הראשונות הסופגניות ייראו כמו מפלצות מפחידות, אבל עם מעט מיומנות תוכלו עם הזמן ליצור גם גרסאות עגולות ויפות שייראו כמעט כמו הדבר האמיתי. זמן הטיגון צריך לנוע סביב השלוש דקות, כשבאמצע אפשר לעזור לסופגניות להתהפך בעזרת כף. מוציאים את הסופגניות לתוך כלי עם נייר סופג, מזריקים לתוכן ריבה ומפזרים מעל אבקת סוכר. חייבים לזלול את הסופגניות מיד לאחר הטיגון.