כך תכינו בבית שלוש מנות איקוניות שראיתם בקולנוע

השף עומר מילר עם מתכונים לפאי בהשראת "ממזרים חסרי כבוד", כריך בהשראת "שף" וספגטי סקסי מ"כחול הוא הצבע החם ביותר"

ליביה היינס במחווה ל"כחול זה הצבע החם ביותר". צילום: איליה מלניקוב
ליביה היינס במחווה ל"כחול זה הצבע החם ביותר". צילום: איליה מלניקוב
27 באוגוסט 2015

פסטה פשוטה ברוטב עגבניות עשיר

בהשראת "כחול הוא הצבע החם ביותר"

  • 250 גר' ספגטי
  • 400 גר' עגבניות שרי תמר
  • 10 שיני שום
  • 1 פלפל אדום חריף
  • ½ כוס שמן זית
  • 200 גר' עגבניות שרי צהובות
  • צרור נדיב של בזיליקום סגול וירוק
  • 1 פלפל שאטה
  • גוש גבינת פרמזן

 

מה מקומו של האוכל בתולדות הקולנוע? קראו עוד

ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מאדים על אש נמוכה שום ופלפל חריף במעט שמן זית (לא חורכים). מגבירים להבה ומוסיפים עגבניות אדומות חצויות וחורכים תוך כדי מעיכה. מכסים ומרתיחים במשך 3־4 דקות.

3. מסירים מכסה, מעבירים למסננת שינואה ומועכים לקבלת נוזלים. מחזירים את הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה, טורפים ומזלפים את שארית שמן הזית.

5. שמים בתבנית צלייה את העגבניות הצהובות ומערבבים היטב בשמן זית מלח ופלפל. צולים בגריל התנור בחום גבוה כ־5 דקות לחריכה יפה.

6. מעבירים את הפסטה המבושלת והעגבניות הצהובות הצלויות למחבת ומערבבים עם הרוטב.

7. מעבירים לצלחת הגשה, מתבלים בשאטה, שני סוגי בזיליקום ומגררים הרבה פרמזן.

צילום: איליה מלניקוב
צילום: איליה מלניקוב

כריך גבינה ובייקון בגריל

בהשראת "שף"

  • 4 פרוסות לחם
  • 4 פרוסות גבינת צ'דר
  • 4 פרוסות בייקון
  • 4 פרוסות קורנביף
  • 20 גר' חמאה

ההכנה

מורחים חמאה על כל פרוסה. מסדרים על שתי פרוסות את כל המילוי. מכסים בפרוסה נוספת וחורכים במחבת ברזל בחמאה עד השחמה.

כריך בהשראת "שף". צילום: איליה מלניקוב
כריך בהשראת "שף". צילום: איליה מלניקוב

פאי תפוחים נאצי

בהשראת "ממזרים חסרי כבוד"

לבצק

  • 200 גר' קמח לבן רגיל
  • 2 כפיות שמן תירס
  • 1 ביצה
  • 80 מ"ל מים פושרים
  • מעט מלח

 

צילום: איליה מלניקוב
צילום: איליה מלניקוב

למילוי

  • 2 ק"ג תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
  • מיץ סחוט משני לימונים
  • 80 גר' קוביות חמאה
  • 80 גר' סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כוס צימוקים בהירים

ההכנה

1. מערבלים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד להיווצרות בצק חלק ואחיד. מורחים אותו במעט שמן ושומרים שעה במקרר.

2. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה.

3. פורשים את הבצק בתבנית, ממלאים בתערובת התפוחים ומכסים בעזרת שולי הבצק הנותרים.

4. אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות. מצננים ומגישים עם קצפת.