אדום עולה: מתכוני אבטיח מרעננים

שני מתכוני אבטיח מפתיעים שיעזרו לכם לשבור את השרב של סוף אוגוסט

אבטיח
אבטיח
19 באוגוסט 2015

קליפות אבטיח כבושות – שף עמיר אילן, ראש מגמת הבישול בדן גורמה

החומרים

  • אבטיח
  • ראש שום קלוף
  • חבילת שמיר
  • מלח
  • חצי פלפל חריף טרי
  • מים בטמפרטורת החדר

 

אופן ההכנה

מסירים את השכבה הירוקה החיצונית של האבטיח בעזרת קולפן. מחלקים את האבטיח לשמיניות, וכל שמינית לארבעה חלקים שווים. מעבירים לצנצנת מתאימה לכבישה ומכניסים חתיכות אבטיח עם השום והפלפל החריף לסירוגין. מוסיפים את צרור השמיר מעל לכל. ממִסים מלח במים על פי יחס של כפית אחת לכוס מים, מכסים את תכולת הצנצנת למילוי מלא ואוטמים. מניחים את הצנצנת על אדן החלון, חשופה לשמש, למשך שלושה ימים. טועמים ובמידת הצורך אפשר להשהות יום נוסף. מעבירים למקרר. אפשר לשמור עד חודש ימים.

מתכון לסורבה אבטיח – שף מאיר רוזנברג, מלון רימונים גלי כנרת

החומרים

  • ¼ אבטיח מקולף בגודל בינוני
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים. מעבירים למקפיא לחמש שעות עד שהתערובת קופאת. מחזירים לבלנדר לטחינה נוספת ומגישים.