מתכון לאורז עם עשבי תיבול

מתכון למנה טבעונית ומנחמת, מלאה בכל טוב, המיועדת לימים סוערים במיוחד

31 בדצמבר 2013

מאת בית הבד שמנא

המצרכים (ל-6 מנות):

  • 1 כוס אורז (רצוי בסמטי)
  • 1 בצל קצוץ
  • 8 כפות שמן זית
  • 4 עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1/4 כוס עלי פטרוזילה קצוצים
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים 6 כפות שמן זית ומטגנים קלות את הבצל, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את האורז, מטגנים כשתי דקות ומוסיפים את העגבניות המיובשות, התבלינים ושתי כוסות מים רותחים. מערבבים היטב. מנמיכים את האש ומוסיפים את כל עשבי התיבול. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כחמש דקות. מרימים את המכסה, מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.