חנה זלדה, תאכלי אבק

שני מתכונים ללביבות שמתאימים גם לכל השנה

לביבות כרישה, קפה מיכל. צילום: יח"צ
לביבות כרישה, קפה מיכל. צילום: יח"צ
2 בדצמבר 2013

לביבות כרישה

מאור בוגין, קפה מיכל

מצרכים (ל-6 סועדים):

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 5 מקלות כרישה
  • 150 גר' גבינת קשקבל
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • 50 גר' פרורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

למטבל יוגורט ומלפפונים:

  • 100 מ"ל יוגורט צאן
  • 3 מלפפונים קצוצים דק (רק החלק הקשה)
  • 2 כפיות שמיר קצוץ דק
  • 1 כפית נענע קצוצה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • מעט מלח ופלפל
  • ניתן להוסיף טבסקו לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (יש לדאוג לא לבשל יתר על המידה שכן תפוח האדמה סופג מים ויגרום לבלילה להיות נוזלית). מסננים את תפוחי האדמה ומועכים. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומאדים. מסננים את הכרישה כך שלא יישארו בכלל מים ומוסיפים אותה לתפוחי האדמה. מגררים את גבינת הקשקבל לתוך התערובת. מוסיפים את הביצה, הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים. מוסיפים את פירורי הלחם לאט לאט תוך כדי ערבוב לקבלת מסה אחידה. נותנים למסה לנוח כרבע שעה (ניתן להוסיף עוד פירורי לחם אם המסה רטובה). יוצרים צורה של לביבה, מצפים במעט פירורי לחם ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.

מטבל יוגורט ומלפפונים:

מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.

לא רק לאורנה ואלה יש לביבות בטטה, אוליב ליף. צילום: יח"צ
לא רק לאורנה ואלה יש לביבות בטטה, אוליב ליף. צילום: יח"צ

לביבות בטטה

שף צ'ארלי פדידה, מסעדת אוליב ליף

המצרכים (ל-8 לביבות):

1 בטטה קלופה המגוררת בפומפייה לרצועות דקות

1 וחצי כפות חמוציות מיובשות (לאחר שהשרנו במים קרים וסחטנו מהנוזלים)

2 כפות סילאן

קורט מלח

¾ כפית פלפל שחור

2 ביצים טרופות

1 וחצי כפות קמח

½ כוס שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערת את הבטטה המגוררת, חמוציות, סילאן, ביצים, תבלינים וקמח ומערבבים היטב. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה עם מעט שמן. בעזרת כף לוקחים מהבלילה שהכנו ומטגנים על אש בינונית עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה בצד.

למסעדה