כך תכינו את הצ'יפס המושלם

השף תומר חווה ממסעדת אונזה עם מתכונים להכנת צ'יפס איכותי וקטשופ מנצח

צ'יפס. צילום: Shutterstock
צ'יפס. צילום: Shutterstock
  • משרים במים תפוחי אדמה אדומים קלופים וחתוכים לטריזים במשך כ־15 דקות (כך נפטרים מעודפי עמילן).
  • מבשלים את תפוחי האדמה במים במשך כעשרים דקות בטמפרטורה קרובה לרתיחה עד ששטח הפנים של הטריזים מתחיל להיסדק.
  • מניחים את תפוחי האדמה על רשת כדי שיתנקזו מנוזלים ומכניסים למקפיא למשך כשעה.
  • מטגנים את הצ'יפס בשמן עמוק בטמפרטורה של 120־130 מעלות עד להזהבה.
  • מוציאים את הצ'יפס מהשמן ומנקזים שוב על רשת. מחזירים למקפיא למשך כשעה נוספת.
  • סמוך לרגע ההגשה מטגנים את הצ'יפס בשמן עמוק בטמפרטורה של 180־190 מעלות עד להזהבה מלאה.

 

קטשופ ביתי קלאסי

המצרכים:

  • 3 ק"ג עגבניות בשלות מאוד
  • 1 כף חומץ תפוחים משובח (גם סיידר טוב יתאים)
  • 2 פטריות שיטאקי מושרות ב־250 מ"ל מים חמים כ־20 דקות
  • קמצוץ פפריקה מעושנת איכותית (אופציונלי)
  • 1 כפית מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)
  • 1 כפית סוכר (אפשר להוסיף לפי הטעם)

 

 

[tmwdfpad]אופן ההכנה:

חותכים את העגבניות לחצאים ומרוקנים את תוכנן (אתם יכולים לשמור את החלק החיצוני לסלט). טוחנים את פנים העגבניות בבלנדר, במהירות גבוהה, עד קבלת מיץ אדום חלק. מסננים במסננת צפופה/ חיתול. מרתיחים את הנוזל בחום גבוה מאוד, מוסיפים את פטריות השיטאקי ואת מי ההשריה, כף מחומץ התפוחים, מעט מלח וסוכר.

מורידים מהאש כאשר הקטשופ מתייצב, מסמיך וטעמו מאוזן (מלוח, חמוץ, מתוק). מוסיפים קמצוץ פפריקה מעושנת. מערבבים היטב. מסננים. הקטשופ שלכם מוכן.