מרק ערמונים וירקות שורש

מה יותר חורפי ממרק ערמונים וירקות שורש? לכבוד הגשם שנזכר סוף סוף להגיע

מרק חם לחורף קר, אמיר כלפון אחוזת יערות הכרמל. צילום: יח"צ
מרק חם לחורף קר, אמיר כלפון אחוזת יערות הכרמל. צילום: יח"צ
5 בדצמבר 2013

שף אמיר כלפון, אחזת יערות הכרמל

המצרכים (ל-6 מנות):

  •  400 גרם ערמונים קלויים וקלופים
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות
  •  4 כפות שמן זית
  • 6 כוסות
  • 1 כף סילאן
  • עלים מ-3 גבעולי תימין
  • מלח ופלפל לבן
  • מעט אגוז מוסקט מגורר טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה והשום כ-8 דקות, או עד להזהבה.

2. מוסיפים את הערמונים ומטגנים עד שהם סופגים את השמן ואת טעם הירקות.

3. מוסיפים את ציר הירקות, הסילאן, המלח, הפלפל, המוסקט והתימין. מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהירקות מתרככים.

4. מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט.

5. מסננים כדי לוודא שהמרקם חלק ואין גושים ומחזירים לרתיחה בסיר. טועמים ומתקנים תיבול.