מתכון למרק ארטישוק ירושלמי

החורף משחרר ממכם את התשוקה למרק? קבלו מתכון למרק ארטישוק ירושלמי במרקם קרמי נעים

מרק ארטישוק ירושלמי, סרדיניה. צילום בועז לביא
מרק ארטישוק ירושלמי, סרדיניה. צילום בועז לביא
12 בינואר 2014

שף רועי סופר, מסעדת סרדיניה

המצרכים (ל-8 סועדים):

  • 1 בצל גדול פרוס
  • 1 גזר קלוף ופרוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 5  ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף מחוקה מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • ¾ כוס יין לבן יבש
  • 1 כף סוכר
  • ½3 כוסות ציר ירקות/מים
  • 1 עלה דפנה
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 5 גבעולי אורגנו

 

לתוספת הפטריות:

  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר קטן. מאדים את הבצל, הגזר והשום על אש בינונית במשך כ-4 דקות. מוסיפים את המלח והארטישוקים ומאדים עוד כ-5 דקות. מוסיפים יין לבן וסוכר ומבשלים עד לצמצום הנוזלים לגמרי. מוסיפים לסיר את ציר ירקות ואת העשבים קושרים בחוט.
  2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לקבלת בעבוע קל. מבשלים  כ-40 דקות ומסירים מהאש. מוצאים את עשבי התיבול, טוחנים ומסננים.
  3. לתוספת הפטריות – מחממים את שמן הזית, מוספים את הפטריות ומקפיצים כ-2 דקות על אש גבוהה. ממליחים ומוספים למרק.

 

למסעדת סרדיניה