מתכון למרק דלעת

לכבוד הגשם הצפוי בסוף השבוע: מתכון למרק צמחוני מחמם עם דלעת וקינמון

באדיבות שף צ'רלי פדידה, מסעדת אוליב ליף

מצרכים (ל-4 מנות):

  • 50 גר' חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 300 גר' דלעת קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
  • 7 כוסות מים
  • קורט קינמון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות גרעיני דלעת

אופן ההכנה:

בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים בצל ומאדים אותו עד שקיפות. מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כשבע כוסות מים. מכסים את הסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר. בוחשים כדי שהטעמים יתמזגו וטוחנים באמצעות בלנדר ידני, עד שמתקבל מרק סמיך. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם קישוט של גרעיני דלעת.

אופן הכנת גרעיני הדלעת: מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות. מכניסים חופן גרעיני דלעת לתנור המחומם וקולים כחמש דקות, או עד שגרעיני הדלעת הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.