מתכון לפוקאצ'ה

מכורים לפחמימות? קבלו מתכון לפוקאצ'ה שלא תוכלו להוריד ממנה את הידיים

מכורים לפחמימות? פוקאצ'ה, ווסט סייד. צילום: עודד מרום
מכורים לפחמימות? פוקאצ'ה, ווסט סייד. צילום: עודד מרום
22 בדצמבר 2013

שף גיא מלכה, מסעדת ווסט סייד

המצרכים (ל-15 פוקאצ'ות אישיות):

  • 25 גר' (½ קובייה או ½2 כפות שמרית) שמרים טריים
  • 325 מ"ל (⅓1 כוסות) מים
  • 15 גר' (1 כף) סוכר
  • 500 גר' (½3 כוסות + 1 כף) קמח לחם או קמח לבן פשוט מנופה
  • 40 מ"ל (½2 כפות) שמן זית
  • 15 גר' (1 כף) מלח

 

להברשה:

  • מעט שמן זית (עדיף מתובל בשום כתוש, רוזמרין וטימין)
  • חופן מלח גס

אופן ההכנה:

מערבלים במיקסר עם וו לישה את השמרים עם 150 מ"ל (2/3 כוס) מים. מוסיפים את יתרת המים, הסוכר והקמח, ולשים כ-6 דקות. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים דקה נוספת. מערבלים עוד ערבול אחד ומוציאים את הבצק כשהוא נפרד מהדפנות של קערת המיקסר. מעבירים לכלי משומן, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות עד שהבצק יתחיל לתפוח. לשים להוצאת האוויר מהבצק ומחלקים ל-15 כדורים, במשקל 50 גרם לערך. שמנים בשמן זית, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר ל-24 שעות, כדי לצמצם את השפעת הגלוטן. מחממים את התנור ל-250 מעלות ומניחים בתוכו לבנת אפייה (אם יש) או תבנית הפוכה. אלה יתנו בהמשך לבצק מכת חום, שתיצור תחתית פריכה (כמו של פיצה). מותחים את הכדורים לרצועות באורך 20 ס"מ, מניחים בזהירות על התבנית ההפוכה או האבן, ואופים 5 דקות, עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ובעודן חמות מורחים את הפוקאצ'ות בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס.