מתכון לפוקאצ'ה עם קשקבל

רוצים להציף את כל הבית בריחות של אפייה? קבלו מתכון פשוט של ארז קומרובסקי לפוקאצ'ה עם גבינת קשקבל וזיתי קלמטה

שף ארז קומרובסקי ל"סוגת"

המצרכים:

  • 1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
  • 30 גר' שמרים טריים
  • 150־200 גר' קצ'קבל כבשים מגורר
  • 650 גר' מים מינרליים
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן זיתי קלמטה
  • גבעול טימין
  • 1 כף מלח

אופן הכנה:

  1. מערבבים במיקסר את כל החומרים עד קבלת בצק אחיד. לשים את הבצק במיקסר. מסיימים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק. מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים. כל חצי שעה "מורידים" את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח. מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי עד שעתיים.
  3. מחממים את הטאבון ו את התנור לטמפ' גבוהה (250 מעלות). מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות, מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית. אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
  4. המלצה: בעת אפייה בתנור מומלץ לאפות על אבן אפיה.