מתכון לפיצה כשרה לפסח

קרועים על פיצה? כך תכינו לכם את המאכל האיטלקי המושחת גם בגירסה כשרה לחג הפסח

מאת שף מאיר רוזנברג, מלון רימונים גלי כנרת

המצרכים (לתבנית אחת):

  • 500 מ"ל חלב
  • 3 ביצים
  • 400 גר' קמח מצה
  • 180 גר' קמח תפ"א
  • 10 גר' אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • 4 כפות רוטב עגבניות
  • חופן גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, קשקבל, מיקס גבינות)

גם בפסח מנשנשים פחממות. (צילום: טיים אאוט)
גם בפסח מנשנשים פחממות. (צילום: טיים אאוט)

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את החלב, הביצים, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה, מלח וחמאה, עד לקבלת בצק גמיש. נותנים לבצק "לנוח" כשעה. פותחים את הבצק, מורחים את רוטב העגבניות ומעל מפזרים גבינה מגוררת (אפשר כמובן להוסיף פטריות, זיתים, בזילקום וכל תוספת אחרת שתרצו). אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.