מתכון לקוסקוס קארי ירקות צמחוני

געגועים לטעם של בית? קבלו מתכון חורפי ומנחם למנה צמחונית של קוסקוס ירקות כתומים בקארי

המתכון באדיבות שפית מאיה דרין

המצרכים (ל-4 מנות):

 

לקוסקוס

  • 1 שקית קוסקוס רגיל  מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל על-פי ההוראות שבגב השקית
  •  1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר

לירקות

  • 1 כוס קוביות בטטה
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 1 כוס קוביות דלורית
  • 1 כוס קוביות קטנות של גזר
  • 2 יח' בצל קלוף וחתוך לפלחים
  • 8 שיני שום קלופות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות תבלין קארי גרוס
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לרוטב

  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 כפות רוטב קארי אדום
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף סוכר חום דחוס

להגשה

  • חופן עליי כוסברה
  • חופן עליי נענע
  • חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
  • חופן בוטנים מטוגנים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. לקוסקוס – מתבלים את הקוסקוס בשום וג'ינג'ר ומכינים לפני ההוראות על גב השקית.
  2. לירקות – מערבבים את כל המרכיבים ופורשים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. צולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-30 דקות (תלוי בגודל הירקות).
  4. לרוטב – מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחדיו במשך כעשר דקות. מערבבים את הירקות עם הרוטב.

להגשה – מסדרים על הצלחת מצע של קוסקוס מתובל, מסדרים מעל את הירקות ברוטב הקארי, מקשטים בעשבים ובבוטנים ומגישים מיד.