מתכון לקוסקוס קארי ירקות צמחוני
געגועים לטעם של בית? קבלו מתכון חורפי ומנחם למנה צמחונית של קוסקוס ירקות כתומים בקארי
המתכון באדיבות שפית מאיה דרין
המצרכים (ל-4 מנות):
לקוסקוס
- 1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל על-פי ההוראות שבגב השקית
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
לירקות
- 1 כוס קוביות בטטה
- 1 כוס קוביות דלעת
- 1 כוס קוביות דלורית
- 1 כוס קוביות קטנות של גזר
- 2 יח' בצל קלוף וחתוך לפלחים
- 8 שיני שום קלופות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות תבלין קארי גרוס
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
לרוטב
- 1 פחית חלב קוקוס
- 2 כפות רוטב קארי אדום
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף סוכר חום דחוס
להגשה
- חופן עליי כוסברה
- חופן עליי נענע
- חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
- חופן בוטנים מטוגנים קצוצים
אופן ההכנה:
- לקוסקוס – מתבלים את הקוסקוס בשום וג'ינג'ר ומכינים לפני ההוראות על גב השקית.
- לירקות – מערבבים את כל המרכיבים ופורשים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- צולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-30 דקות (תלוי בגודל הירקות).
- לרוטב – מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחדיו במשך כעשר דקות. מערבבים את הירקות עם הרוטב.
להגשה – מסדרים על הצלחת מצע של קוסקוס מתובל, מסדרים מעל את הירקות ברוטב הקארי, מקשטים בעשבים ובבוטנים ומגישים מיד.