שלושה מתכונים לקינוחים טבעוניים מדהימים לראש השנה

עוגת "דבש"-תמרים ורוטב טופי חם, טארט תפוחים עם קראסט שקדים ותפוח אפוי בטעם של פעם - אספנו עבורכם את המתכונים שימלאו בכבוד את הפינה המתוקה של החג

עוגת תמרים ברוטב טופי של מאשה (צילום: אופיר פז)
עוגת תמרים ברוטב טופי של מאשה (צילום: אופיר פז)
27 באוגוסט 2015

זה שאתם טבעונים לא אומר שאתם לא בני אדם ושאין לכם צרכים. הצורך למתוק, למשל. אירגנו לכם רשימה מקיפה של כל המקומות המומלצים לרכוש בהם עוגת חג מדהימה ללא מוצרים מן החי, אבל למי שעדיף להכין את הקינוחים והעוגות לחג בעצמו – קבלו שלושה מתכונים מתחשבים במיוחד שיעזרו לכם לעבור בקלילות את התקופה של חשבון הנפש בחגי תשרי.

 

עוגת תמרים ותבלינים עם רוטב טופי מהמטבח של מאשה

הפתרון המושלם לעוגת החג הוא עוגה טבעונית ונימוחה בסגנון עוגת דבש, מתובלת ושוחה ברוטב טופי, שמציעים במטבח של מאשה – שירות ארוחות טבעוניות עד הבית וקייטרינג טבעוני לאירועים.

המצרכים לתבנית אינגליש קייק:

  • 200 גר' תמרים מגולענים בוואקום (עבור המשקיענים: עדיף מג'הול שגילענתם לבד)
  • כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 תפוחים זהובים, קלופים וחתוכים
  • כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • כוס קמח מלא
  • שקית אבקת אפייה
  • רבע כפית קינמון
  • נגיעת הל טחון
  • נגיעת מוסקט טחון
  • 1/2 כוס פקאנים או אגוזי מלך, שבורים
  • 1/3 כוס נוספת של סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס קרם קוקוס
שלבי ההכנה (צילום: אופיר פז)
שלבי ההכנה (צילום: אופיר פז)

הוראות הכנה לעוגה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מבשלים את התמרים בסיר קטן עם המים רותחים, עד ריכוך. בינתיים, מעבדים במעבד מזון את התפוחים, שמן הקנולה, הסוכר החום והג'ינג'ר עד מרקם חלק לחלוטין. מוסיפים את התמרים, ומעבדים שוב למרקם חלק.

מנפים בקערה את הקמח ומוסיפים אגוזים שבורים, אבקת אפייה, קינמון, מוסקט והל. מאחדים את הקמח עם תערובת התמרים ומערבבים רק עד שהכל אחיד, ולא יותר.

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית "סבתא" עגולה, ויוצקים לתוכן את התערובת. אופים כ-35-40 דקות עד שהעוגה משחימה מעט, תלוי בתבנית ובתנור.

הוראות הכנה לרוטב הטופי:

מכינים בזמן האפיה של העוגה.

מבשלים בסיר קטן את הסוכר עם חלב הקוקוס עד רתיחה קלה, וממשיכים בבישול על אש קטנה כ-10 דקות, עד שמתקבל מרקם סמיך. זהירות! טופי אוהב לגלוש על הכיריים… יוצקים את הרוטב על העוגות החמות ומברישים במברשת סיליקון. מצננים לגמרי, ואוכלים.

מומלץ להגיש עם עוד מעט רוטב טופי חם ועם כדור סורבה קוקוס.

עוגת תמרים ברוטב טופי של מאשה (צילום: אופיר פז)
עוגת תמרים ברוטב טופי של מאשה (צילום: אופיר פז)

טארט תפוחים בציפוי שקדים פריך

הקונדיטורית, הבלוגרית המוכשרת והיועצת הקולינרית הטבעונית – יוספה בן כהן, מציעה הכנה של טארט תפוחים ריחני בציפוי שקדים פריך לרגל החג. לרעיונות טבעוניים נוספים לארוחת החג, היכנסו לאתר שלה.

7 מנות אישיות או טארט אחד בקוטר 22 סמ'

לבצק:

  • 100 גרם שמן קוקוס או מרגרינה (מומסת)
  • 120 גרם סוכר
  • 3 כפות של רסק תפוחי עץ
  • 180 גרם קמח
  • קורט מלח
  • כפית אחת אבקת אפייה
  • קורט סודה לשתיה
  • מעט תמצית וניל

 

למלית:

  • 1/2 כוס ריבת פטל
  • 1.5 ק"ג תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמיט)
  • 200 גרם סוכר
  • מעט וניל

 

לציפוי:

  • כוס וחצי שקדים פרוסים
  • כף זרעי צ׳יה טחונים
  • 2 כפות של אבקת סוכר
  • כף קורנפלור

 

הוראות הכנה לבצק:

מערבבים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה. בקערה נוספת – מערבבים את שאר חומרי הבצק לבלילה אחידה. את התוכן של שתי הקערות הקערות לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעובי של כ-3.5 סמ׳,על נייר אפיה, וקורצים את הגודל הרצוי לטארט. מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים את הבצק כ-15 דקות, עד שמזהיב ומתייצב.

מקררים היטב.

הוראות הכנה למלית:

קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חותכים לקוביות, ומעבירים לקערה. מוסיפים לתפוחים את הסוכר והוניל, ומערבבים היטב. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כ-20 דקות בחום של 170 מעלות בתנור, ומצננים.

טארט תפוחים ושקדים (צילום: יוספה בן כהן)
טארט תפוחים ושקדים (צילום: יוספה בן כהן)

הרכבת הטארט:

מניחים את תחתית הבצק בתוך רינג או תבנית אפיה משומנים מעט.

מורחים על תחתית הבצק את הריבה. מסדרים את התפוחים האפויים מעל תחתית הבצק, ודוחסים את התפוחים בעזרת כף.

מכינים את הציפוי – מערבבים את זרעי הציה עם המים, הקורנפלור ואבקת הסוכר לתערובת אחידה. מניחים בצד לכ-10 דקות. מוסיפים לתערובת את השקדים הפרוסים, ומערבבים בעדינות עם הידיים – בזהירות כדי לא לשבור את השקדים.

מסדרים את הציפוי על התפוחים, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-20 דקות או עד שהציפוי זהוב וקריספי. שולפים את העוגה מתוך הרינג רק לאחר שהתקררה מעט, ונעזרים בסכין קטנה שתפריד את התפוחים מהדפנות.

במידה ומכינים את העוגה מראש – מומלץ לחמם מעט לפני האכילה.

קינוח תפוחים פשוט ונהדר לראש השנה

השף גיל הררי היה הבעלים של בית קפה בבוסטון ובישל גם בהול פודס. כיום הניים דרופינג מתבטא בהעברה של סדנאות בישול בריא מוצלחות גם בתל אביב. הררי מציע להגיש קינוחי תפוחים פשוטים להפליא להכנה, וטעימים באופן פושע. לרעיונות נוספים, בקרו באתר שלו.

המצרכים עבור 6 מנות:

  • 6 תפוחים חמוצים
  • 6 משמשים אוזבקיים קצוצים
  • 6 תמר מג'הול קצוצים
  • 6 שזיפים מיובשים קצוצים
  • 2 כפות של אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כפית קינמון
  • כף חמוציות ללא סוכר
  • כפית גרידת לימון

 

הוראות ההכנה:

מנקים את החלק הפנימי של התפוח. מוציאים חלק קטן מפנים התפוח עם סכין קטנה, וקוצצים. מערבבים עם שאר החומרים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את התפוחים ל-20 דקות לתנור שיתרככו מעט. מוציאים ומקררים.

ממלאים בערך כף מהמילוי לכל תפוח, שמים את התפוחים על תבנית, ומכסים עם נייר אפייה ועליו נייר אלומיניום. אופים למשך כחצי שעה.

מוציאים ושומרים את התפוחים מכוסים למספר דקות.

קינוח קליל של תפוח אפוי (צילום: shutterstock)
קינוח קליל של תפוח אפוי (צילום: shutterstock)