מתכון לשפצלה פטריות

מתכון פשוט וקל להכנה של מסעדת אנינה, למנה קלאסית שכולם אוהבים: שפצלה פטריות

המצרכים (ל-6-8 מנות):

  • 1 ק"ג קמח
  • 25 גר' מלח
  • 5 ביצים
  • 600 מ"ל מים או מעט יותר לפי הצורך

לרוטב פטריות:

  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות
  • 2 כרישות חתוכה דק (החלק הלבן)
  • 1 צרור טימין
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף חמאה
  • 20 מ"ל יין לבן יבש
  • חופן גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

לשפצלה: מערבבים בקערת מיקסר קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.

  1. מחממים בסיר גדול 3 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים מגש מחורר מעל. מניחים על המגש מוזגים מצקת מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים ומשם לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור במקרר לפני הגשה.

לרוטב פטריות: ממיסים במחבת חמה חמאה ומטגנים את הכרישה עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים טימין (רק את העלים, ללא הגבעול), וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מוסיפים יין לבן ומערבבים בכף עץ תוך כדי גרוד תחתית המחבת. מבשלים כ 3 דקות עד לאידוי היין. מוסיפים שמנת, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

פשוט וקל להכנה, שפצלה. צילום: אורן שלו
פשוט וקל להכנה, שפצלה. צילום: אורן שלו

להגשה: מחממים מחבת טפלון וממיסים כף חמאה. צורבים את השפצלה עד השחמה קלה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד קבלת מנה סמיכה לפי הטעם. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן.